Vilks atturīgs pret iespējamajām pārmaiņām budžeta projektā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Finanšu ministrs Andris Vilks („Vienotība”) ir atturīgs pret iespējamajām pārmaiņām nākamā gada valsts budžeta projektā, kas vēl varētu būt ierosinātas pirms budžeta tālākas izskatīšanas.

Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" viņš norādīja, ka budžets ir sakārtots un ir grūti vēl veikt kādus, pēc viņa vārdiem, „manevrus”. Turklāt „manevru iespējas” ir apdraudētas arī attiecībā uz 2015. un 2016. gada budžetiem.

Sarunā ar žurnālistiem viņam tika norādīts, ka par Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) izrādīto atbalstu valsts budžeta nodošanā izskatīšanai komisijās ceturtdien no rīta, visticamāk, būs jāizpilda kāda no „zaļzemnieku” prasībām.

„Visi budžeta uzlabojumi nozīmē masīvu naudas prasīšanu,” teica Vilks, komentējot žurnālista izteikumu, ka ZZS varētu būt ierosinājumi „budžeta uzlabošanā”.

Aicināts komentēt izskanējušās runas, ka ZZS varētu lūgt mainīt proporciju no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumiem, vairāk naudas piešķirot pašvaldībām, Vilks bija ļoti skeptisks. „Tā ir smagā artilērija (..) Tie ir desmiti miljoni latu,” teica Vilks. „Tā tiešām ir ļoti liela pozīcija”. Visticamāk, ka ieguvēji no IIN ieņēmumu pārdales būtu Rīga, Pierīga un Ventspils, kas būtu pretrunā ar līdzvērtīgu reģionu attīstību, teica Vilks. Turklāt pašvaldību ienākumi jau aug arī bez IIN iespējamas pārdales.

Ziņots, ka ceturtdienas rītā ZZS atbalstīja budžeta projekta nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. Nacionālā apvienība šajā balsojumā nepiedalījās. Šī rīcība saniknoja apvienību „Vienotība”. Premjers norādīja, ka Nacionālā apvienība ir pārkāpusi koalīcijas līgumu, savukārt Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa notikušo salīdzināja ar bērnudārzu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti