Vilcienā Minska – Rīga notiks «start-up» uzņēmumu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmdien, 27.augustā, desmit komandas no Latvijas un Baltkrievijas dodas uz Minsku, lai piedalītos hakatonā – jaunuzņēmumu jeb “start-up” konkursā. Konkurss norisināsies vilcienā Minska – Rīga, kas ceļu sāks trešdien, 29.augustā.

Projekta organizatore Olga Barreta-Gonsālvisa
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

“Hakatonā ir tāds sadarbības žanrs, kad sanāk kopā vairāki cilvēki – IT profesionāļi, pieredzējuši uzņēmēji un inovatīvo ideju autori – un 48 stundu laikā attīsta savu inovatīvo risinājumu esošai problēmai,” skaidro projekta organizatore Olga Barreta-Gonsālvisa.

Tas būs pirmais šāda veida hakatons Baltijā, kas veidots ar mērķi nostiprināt divu valstu attiecības jaunuzņēmumu sfērā.

Šis konkurss pulcējis vairāku nozaru pārstāvjus. Dalībnieki strādās gan pie dažādiem ar loģistiku saistītiem projektiem, gan piešķirs intelektu mobilajām lietotnēm.

“29.augusta vakarā komandas kāps vilcienā Minska – Rīga, noslīpējot savas idejas. Pēc ierašanās Rīgā no rīta turpināsim darbu pie ideju izstrādes kopā ar mentoriem,” stāsta Barreta-Gonsālvisa.

Hakatona noslēgumā žūrija izvēlēsies trīs uzvarētājus, kuriem būs iespēja turpināt iesākto sadarbību, saņemt mentoru atbalstu un piesaistīt finansējumu. “Galu galā var veidoties viens veiksmīgs jaunuzņēmums Latvijā,” piebilst organizatore.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti