Viesīs pārmaiņas jaunu nodokļu piemērošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ministru kabineta komitejā pirmdien tiks vērtēta grozījumu likumā “Par nodokļiem un nodevām” sākotnējā ietekme. Ar plānotajiem grozījumiem likumdevēji ir iecerējuši veikt vairākas uzņēmēju ilgi gaidītas pārmaiņas Latvijas nodokļu sistēmā, kuras skars gan veidu, kā tiek lemts par jauniem nodokļiem, gan arī nodokļu piemērošanu.

Valstij ir jāgarantē, ka nodokļu sistēmai ir jābūt vienkāršākai, stabilākai un arī atbilstošai ekonomiskajai situācijai - šādus mērķus likumdevējs ir iecerējis, sākot darbu pie nodokļu un nodevu likuma.

Iespējams, par būtiskāko šī likumprojekta ieceri var uzskatīt normu, kas ierobežos iespēju nesaprātīgi bieži grozīt nodokļu likmes, jo turpmāk grozījumus, kas maina nodokļa likmi varēs veikt tikai vienu reizi kalendārajā gadā.

Turklāt tiks noteikti ierobežojumi arī attiecībā uz regulējuma spēka stāšanas laiku, proti, grozījumi, kas nosaka jaunu nodokļu objektu vai ietekmē to vai nodokļa likmi, vai būtiski ietekmē nodokļa administrēšanas procedūras vai piemērošanu, var stāties spēkā ne agrāk kā pēc sešiem mēnešiem no regulējuma pieņemšanas dienas.

Likumprojekts nosaka arī principus nodokļu atvieglojumu noteikšanai - tiem jābūt ar noteiktu mērķi, pamatotiem un ieviestiem uz noteiktu laiku, kas dos iespēju izvērtēt, vai atvieglojuma ieviešanas mērķis ir sasniegts, vai tā darbība ir turpināma arī pēc noteiktā termiņa beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti