Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Andi Pinkuli

Telefonintervija ar Solvitu Āboltiņu

«Vienotība» rosina paplašināt maksātnespējas uzraugu loku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcija ir sagatavojusi un iesniegusi Maksātnespējas likuma grozījumus, ar kuriem piedāvāts atteikties no maksātnespējas procesa administratora kā vienīgā iespējamā tiesiskās aizsardzības procesa uzrauga.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atzina „Vienotības” Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa, Ārvalstu investoru padome Latvijā jau gadiem norāda uz tiesiskuma problēmām, kas saistītas ar maksātnespējas administrēšanu.

Pēc Āboltiņas sacītā, ir jāmaina attieksme - galvenais ir nevis uzņēmumu novest līdz bankrotam, bet panākt to, lai uzņēmums savu maksātspēju atjaunotu. 

"Vienotība" ar likuma grozījumiem piedāvā divas lietas, kas saistītas ar maksātnespējas administrēšanas tirgus  atvēršanu. Proti, rosināts maksātnespējas procesā piesaistīt gan vietējos, gan starptautiskos speciālistus finanšu un ekonomikas jomā.

Jau ziņots, ka uz problēmām maksātnespējas administrēšanas jomā jau ilgstoši norāda ārvalstu investori. Izskanējis, ka uzņēmumi arī izmanto maksātnespējas procesu, lai izvairītos no nodokļu uzrēķiniem, runāts arī par gadījumiem, kad maksātnespēju administratoru un tiesu darbības dēļ īstie kreditori nespēj atgūt līdzekļus.

Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektors Ģirts Greiškalns iepriekš izteicies, ka notiekošais maksātnespējas administrēšanā vairs nav saucams tikai par problēmu, bet gan drīzāk par organizēto noziedzību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti