Panorāma

Polijas veselības ministra masku afēra

Panorāma

Ko likt krīzes somā?

Eksporta katalogā piedāvās Latvijas ražojumus

Vienotā platformā apkopo Latvijas produktus cīņai ar Covid-19; aicina ražotājus atsaukties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir izveidojusi Covid-19 produktu platformu, kurā apkopoti Latvijā ražotie produkti Covid-19 ierobežošanai. Platforma ir pieejama angļu valodā, jo ir orientēta uz produktu eksportu ārvalstu tirgos, paziņojumā medijiem informēja LIAA.

“Esam apkopojuši mums šobrīd zināmos Covid-19 ierobežošanas produktu ražotājus vienotā platformā un aicinām atsaukties arī citus, lai varētu papildināt šo platformu. Informāciju par Latvijā ražotajiem produktiem šim nolūkam izplatīsim ar savu ekonomisko pārstāvniecību starpniecību, kā arī aicināsim Ārlietu ministriju iesaistīties un popularizēt Latvijā ražotos Covid-19 apkarošanas produktus, kuri šobrīd varētu būt īpaši pieprasīti vīrusa smagāk skartajās valstīs,” norādīja LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Platformā ir apkopoti 50 uzņēmumu piedāvātie produkti tādās kategorijās kā sejas vairogi, sejas maskas, roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļi, kā arī specializētais apģērbs un citi produkti.

Ikviens Latvijas uzņēmums, kurš ražo šāda profila produktus, tiek aicināts aizpildīt veidlapu un pieteikties iekļaušanai šajā platformā.

Pieteikumi tiek gaidīti ne tikai no individuālo aizsardzības līdzekļu ražotājiem, bet arī no tiem uzņēmumiem, kas piedāvā dažādus tehnoloģiskos risinājumus vai cita veida produktus, kuri var būt noderīgi Covid-19 ierobežošanai Latvijā un citviet pasaulē.

KONTEKSTS:

Pēc Covid-19 epidēmijas sākuma šī gada marta, kad valdība nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju, kas  ir spēkā līdz 9. jūnijam , daudzi uzņēmumi pārorientējās un uzsāka ražot produkciju, kas nepieciešama aizsardzībai pret vīrusu, piemēram, sejas  maskas, sejas vairogus, dezinfekcijas līdzekļus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti