«Vienna Insurance Group» kļūst par vienīgo apdrošinātāja «BTA» īpašnieci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas apdrošinātājs “Vienna Insurance Group AG” (VIG) ir kļuvis par 100% AAS "BTA Baltic Insurance Company" ( BTA) balsstiesīgo akciju īpašnieku, paziņojumā medijiem informēja BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane.

Saskatot pozitīvas tendences un perspektīvas Baltijas apdrošināšanas tirgū, VIG pieņēma lēmumu iegādāties 100% BTA akciju, lai nostiprinātu savas pozīcijas. Līdz ar šo lēmumu VIG iegūst pilnīgu kontroli pār BTA darbību visā Baltijā.

“Vienna Insurance Group AG” (Wiener Versicherung Gruppe) strādā Austrijā un Centrāleiropā un Austrumeiropā. Apmēram 50 apdrošināšanas sabiedrības 30 valstīs veido grupu ar senajām tradīcijām. Vairāk nekā 25 000 VIG darbinieku rūpējas par vairāk nekā 22 miljonu klientu ikdienas vajadzībām. VIG akcijas kotējas Vīnes biržā kopš 1994. gada, un grupa ir ieguvusi starptautiski atzītas “Standard & Poor’s” auditoru kompānijas A+ novērtējumu ar stabilu nākotnes attīstības prognozi.  

Savukārt BTA ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA Baltijā nodarbina vairāk nekā 1000 darbiniekus.

KONTEKSTS:

2016. gadā augustā par BTA lielāko akcionāru kļuva "Vienna Insurance Group AG", iegādājoties 90% uzņēmuma akciju. 10% uzņēmuma akciju piederēja uzņēmumam "Balcia Insurance SE''.  

Šogad Igaunijas apdrošinātāja “Seesam” Latvijas filiāle tika pievienota Lietuvas apdrošinātāja “Compensa Vienna Insurance Group ADB” Latvijas filiālei, un abas šīs sabiedrības, kuras tagad tiks apvienotas, pieder Austrijas apdrošinātājam “Vienna Insurance Group”.

Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija pauda satraukumu par konkurences mazināšanos Latvijā. Kopumā septiņu gadu laikā Latvijas apdrošinātāju skaits ir samazinājies gandrīz divas reizes – no 10 uz 6.

Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija uzskata, ka apdrošināšanas nozari uzraugošajai institūcijai – Finanšu un kapitāla tirgus komisijai – būtu arvien nopietnāk jādomā, kā veicināt konkurenci apdrošināšanas nozarē un kā veicināt to, lai apdrošināšanas sabiedrības kā savu reģistrācijas valsti izvēlētos Latviju, nevis kā šobrīd – Igauniju vai Lietuvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti