Vienas stundas darbaspēka izmaksas pieaugušas par 34 centiem stundā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Aizvadītā gada pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar 2012.gada ceturto ceturksni, pieauga par 34 centiem stundā jeb 5,9% un sasniedza 6,18 eiro stundā.

Visstraujāk vienas stundas darbaspēka izmaksas gada laikā pieauga ieguves rūpniecības un karjeru izstrādes nozarēs par 19,9%. Salīdzinoši daudz darbaspēka izmaksas ir palielinājušās izklaides un atpūtas nozarē – 15,6%, valsts pārvaldē un tirdzniecībā – 8,7%, būvniecībā – par 7,7%, nekustamo īpašumu nozarē – par 7,1%.

Mākslas, izklaides un atpūtas nozarē lielāka ietekme bija darbaspēka izmaksu kāpumam azartspēļu un derību nozarē.

Arī valsts pārvaldē un tirdzniecībā darbaspēka izmaksas ir augušas straujāk gan regulārās darba samaksas, gan neregulāro prēmiju un piemaksu kāpuma dēļ. Savukārt nekustamo īpašumu nozarē pieauga gan regulārā darba samaksa, gan neregulārās prēmijas un piemaksas, bet nostrādāto stundu skaits samazinājās.

Tostarp ir arī nozares, kur darba izmaksas ir samazinājušās. To vidū ir informācijas un komunikācijas pakalpojumu nozare – par 0,6%. Jau mazāks darbaspēku izmaksu samazinājums ir bijis vērojams elektroenerģijas, gāzes apgādes, siltumapgādes un gaisa kondicionēšanas nozarē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti