Vieglāki pasta sūtījumi kļūst dārgāki, bet smagāki būs lētāki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 1. janvāra spēkā stājas izmaiņas vēstuļu korespondences un pasta paku sūtījumu cenrādī. Vairumā gadījumu sūtījumi būs dārgāki, taču teju piektdaļa sūtījumu tarifu saruks.

Vienkāršas iekšzemes A klases vēstules nosūtīšana maksā 1,20 eiro līdzšinējā 1,00 eiro vietā, bet ierakstītas vēstules nosūtīšana tagad maksās 1,95 eiro līdzšinējo 1,62 eiro vietā.

Tarifu izmaiņas ietekmējusi gan pandēmija, gan ar transporta un loģistikas izmaksu kāpums, energoresursu sadārdzinājums, tradicionālo iekšzemes pasta sūtījumu apjoma samazinājums, skaidro Latvijas Pasta pārstāve Gundega Vārpa.

"Ir atkārtoti izvērtētas piegādes sūtījumu šā brīža izmaksas, kā rezultātā, piemēram, smagāki sūtījumi atsevišķos virzienos kļūst lētāki, tādēļ, ka šīs izmaksas ir lētākas. Savukārt vieglāki sūtījumi, kuru transportēšana prasa tikpat un vēl vairāk resursu, izmaksās atbilstoši dārgāk. Arī attiecībā uz pārrobežu sūtījumiem – pasta paku sūtījumi ar lielāku svaru no šī gada kļuvuši lētāki, bet vieglāki pasta sūtījumi dārgāki."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti