Vidzemes tirgum Rīga meklēs nomnieku uz 30 gadiem; prasīs vismaz 8 miljonu eiro nodrošinājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Līdzīgi kā gadu gaitā nolaistajam Āgenskalna tirgum arī iepretim Dailes teātrim esošajam Vidzemes tirgum Rīgas domes vadība izšķīrusies uz 30 gadu termiņu meklēt nomnieku, žurnālistiem pavēstīja galvaspilsētas mērs Oļegs Burovs no “Gods kalpot Rīgai”.

Atšķirībā no Āgenskalna tirgus, kur prasītas piecu miljonu eiro investīcijas, Vidzemes tirgū būs jāgarantē vismaz astoņu miljonu eiro ieguldījumi. Tādējādi būšot iespēja izvairīties no tikko dibinātu firmu intereses. Daži lieli uzņēmēji jau esot izrādījuši vēlmi saimniekot Vidzemes tirgū.

Teritoriju par lielveikalu neļaušot pārveidot, lai gan veikala funkcija tur arī varētu būt, norādīja domes vadība.

Šo tirgu pašlaik apsaimnieko “Rīgas Centrāltirgus”. Tā valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks pauž cerību, ka nomas konkursa rezultāti būs zināmi nākamā gada martā.

Artis Druvinieks un Oļegs Burovs
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

“Pusgadu bija iestājusies zināma dīkstāve. Iepriekšējais akciju turētāja pārstāvis vai nu nevarēja pieņemt pilnvērtīgu lēmumu, vai nu izvairījās šo lēmumu pieņemt. Man ir patiess prieks, ka mēs atkal virzāmies uz priekšu. Šonedēļ mēs izsludinām atklāto konkursu par nomas tiesībām uz 30 gadiem.  Mēs apzināmies, ka, visticamāk, gribētāju varētu nebūt daudz, jo mēs runājam par diezgan lieliem ieguldījumiem.

Šeit runa varētu būt par aptuveni 19 miljoniem kopsummā ieguldāmiem.

Protams, ar šādām naudas summām manipulēt, visticamāk, daudzi nevar. Bet interese ir. Un mums ir lielas cerības, ka šis investors atnāks,” sacīja Druvinieks.

Burovs piebilda: “Varu apsolīt – ja uzvarētājs būs, tad martā viņš taisa prezentāciju savam projektam šeit.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti