Vidzemē uziet nelikumīgas ūdenspīpju tabakas ražotnes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas uzgāja nelikumīgas ūdenspīpju tabakas izstrādājumu ražotnes un uzsāka kriminālprocesu, informēja VID.

2021. gada jūnijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, divos angāros Vidzemē atklāja, ka tajos nelikumīgi tiek ražota ūdenspīpju tabaka.

Kratīšanu laikā ražotnēs izņemta sasmalcināta tabaka, tabakas un glicerīna maisījums. Izņemtie daudzumi tiks noteikti pēc ekspertīžu veikšanas.

Tāpat izņemtas ražošanas iekārtas, kuras izmantotas ūdenspīpju tabakas ražošanai, kā arī augu izcelsmes viela, iespējams, marihuāna.

Tika izņemta arī krava ar ūdenspīpju tabaku – 1361 kilograms. To esot plānojuši nosūtīt uz vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm, nenomaksājot akcīzes nodokli vairāk nekā 294 000 eiro apmērā. Pavaddokumentos krava tika norādīta kā mēslojums.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā (Krimināllikuma 221. panta 3. daļa). Viena persona atzīta par aizdomās turēto, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti