Vidzemē ar ogošanu piepelnās ne tikai bezdarbnieki, bet arī strādājošie

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar sēņošanu un ogošanu, kas nu jau ir pilnā plaukumā, piepelnās ne tikai cilvēki, kas ir bez darba, bet arī strādājošie, sarunā Latvijas Radio pastāstīja avīzes "Ziemeļlatvija" galvenā redaktore Ingūna Johansone.

Meža velšu lasītāji ar spaiņiem pēc ogām un sēnēm dodas rīta agrumā, jo dienas laikā arī mežos kļūst pārāk karsti. Pirmie ogu un sēņu spaiņi nu jau ir pielasīti pilni, īpaši tiem, kas šādā veidā piepelnās.

Pēc sarunām ar vietējiem iedzīvotājiem Vidzemē Johansone stāsta, ka ogot un sēņot dodas ne tikai bezdarbnieki. Arī strādājošie cilvēki tādā veidā cenšas piepelnīties, dodoties uz mežu pirms vai pēc darba. Žurnāliste vērtē - tas nozīmē, ka arī strādājošiem cilvēkiem Latvijā iztikt ar nopelnīto nav viegli, tāpēc nākas piepelnīties.

Valkā ogotājiem ir iespēja nodot salasīto ražu gan Latvijā, gan Igaunijā, izvēloties izdevīgākās uzpircēju cenas. Ja pirms vairākiem gadiem Igaunijā cenas bija augstākas, tad nu jau uzpircēji tās esot vienādojuši. Meža velšu sezonai pieņemoties spēkā, cenas krīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti