Dienas ziņas

Slēdz steidzamās medicīniskās palīdzības punktu Aizputē

Dienas ziņas

Atgriežas no Lielbritānijas un kandidē Jauniešu Saeimā

Jauno uzņēmēju atvērto durvju diena

Vidusskolēni Ādažos iepazīst jauno uzņēmēju darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai veicinātu interesi par uzņēmējdarbību, Ādažos jau par tradīciju kļuvusi jauno uzņēmēju atvērto durvju diena. Reizi mēnesī pie uzņēmējiem, kuri savu darbību sākuši nesen, viesojas vecāko klašu skolēni.

Ramona un Aivis par sava uzņēmuma pirmsākumu sauc blūzīti, ko Ramona ērtākai sadzīvei uzšuvusi, kad piedzimis dēls. Lai gan pirms tam desmit gadi pavadīti birojā, domājot par atgriešanos darbā, nolēmuši iemēģināt roku uzņēmējdarbībā.

"Sirds aicinājums kopš bērnības ir šūšana, un ar mazā piedzimšanu mainījās skatiens uz vērtībām. Arī nepieciešamība, un radās ideja par savu uzņēmumu, par māmiņapģērbu," stāsta SIA ''Zip mama'' īpašniece Ramona Grebla.

Šūšanas darbnīca Ādažu centrā darbojas vien apmēram pusgadu un par peļņu runāt vēl esot pāragri, bet pirmie pasūtījumi no ārzemēm jau   saņemti. Pirmdien, 1. aprīlī, jaunie uzņēmēji gaida viesos vidusskolēnus, bet ieguvēji būšot arī paši.

"Mēs varam kaut ko no bērniem arī uzzināt, jo viņi mūsdienās ir atvērti un var kādu ideju pasviest, un varbūt mēs to varam paņemt," spriež SIA ''Zip mama'' īpašnieks Aivis Greblis.

Jauno uzņēmēju tikšanos ar vecāko klašu skolēniem Ādažu uzņēmēju biedrība  reizi mēnesī organizē jau otro gadu. Tikšanās ir brīvprātīga, un uz to ierodas tikai tie, kam interesē uzņēmējdarbība.

"Man patīk tas, ka te ir tā reālā situācija un ka var dalīties gan ar pozitīvajām, gan ar negatīvajām lietām, ko piedzīvo jaunie uzņēmēji un arī tādi, kas jau darbojas gadus desmit. Tas arī iedvesmo un mudina darboties," atzīst Ādažu Brīvās Valdorfa skolas 12. klases audzēkne Estere Ebele.

Šādu uzņēmējdarbības veicināšanas formu atbalsta arī Siguldas biznesa inkubators, kur nonāk jaunie uzņēmēji no Pierīgas.

"Lielais, kas ir pieredzējis, var jaunietim iedot to, ko viņš zina tanī brīdī, un jaunietim tas posms, ko uzņēmējis ir gājis, ne vienmēr ir saprotams.

Šāds jaunais uzņēmējs var vieglāk viņiem pastāstīt par klupšanas akmeņiem, kas man bija vakar, ir šodien un biedē rīt,"

saka Siguldas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Gundega Vanaga-Janberga.

Šogad Siguldas biznesa inkubatorā saņemti 25 pieteikumi, no kuriem 11 ir no Ādažiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti