Ārpus Rīgas

Cēsīs ģimnāzisti un vidusskolēni sabrauc no plašas apkaimes

Ārpus Rīgas

Bijušās skolas ēkā Daugavpilī grib ierīkot viesnīcu

''Zemgales Ziņu'' galvenā redaktore Agnese Leiburga par Ozolnieku atkritumu pārstrādi

Vides sargi ļauj riepu pārstrādātājam paplašināt darbību Salgalē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai arī iedzīvotāji atkārtotās sabiedriskās apspriešanas laikā iebilda pret riepu pārstrādes uzņēmuma “E-Daugava” ieceri Salgales pagastā ievērojami palielināt pārstrādes jaudas, Vides dienests atļāva uzņēmumam paplašināt darbību, tiesa, ar nosacījumu būtiski uzlabot situāciju ar vides prasību ievērošanu, Latvijas Radio pastāstīja laikraksta “Zemgales Ziņas” galvenā redaktore Agnese Leiburga.

Jelgavas reģionālā vides pārvalde atļāva paplašināt darbību, prasot ievērot vides aizsardzības prasības un uz pusi samazināt glabāto riepu kaudzi.

Lai arī iedzīvotāji pret uzņēmuma darbības paplašināšanu iebilda, dienestam nebija pamata liegt tam attīstīties, ja tas izpilda plānu vides aizsardzības nodrošināšanai un tīrākai ražošanai, turklāt piesārņojums uzņēmuma darbības dēļ nav konstatēts, stāstīja Leiburga.

Uzņēmumam vides prasību ievērošana jānodrošina līdz 2020.gada janvārim, un tikai tad tas varēs paplašināt ražošanu. Ja uzņēmums dienesta prasības izpildīs ātrāk, tas varēs prasīt Vides dienestam apsekot ražotni un ļaut paplašināties.  

KONTEKSTS:

Riepu pārstrādes uzņēmums “E-Daugava” Ozolnieku novada Salgalē darbojas jau 11 gadus. Kopš 2015. gada uzņēmums vēlas pārstrādes jaudu palielināt no pašreizējām 1500 tonnām līdz 12 000 tonnu gadā.

Jūlijā sabiedriskā apspriešana notika novada centrā, pret ko tika savākti 89 salgaliešu paraksti. Atkārtotajā sabiedriskajā apspriešanā, kas pēc iedzīvotāju pieprasījuma šoreiz notiek Salgalē, iedzīvotāji arī iebilda pret uzņēmuma ieceri, izskanēja pat aicinājums uzņēmumu slēgt, teritoriju sakopt un tad vēlreiz visu sākt no sākuma.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti