Vides dienests daļēji aptur «Vangažu naftas» darbību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts vides dienests (VVD) trešdien, 18.jūlijā, nolēma daļēji apturēt SIA “Vangažu nafta” darbību iekārtas daļā “Meža miers”, Inčukalna pagastā. Šīs darbības attiecas uz benzīna produktu grupas ievešanu, pārkraušanu, uzglabāšanu un attīrīšanu, kā arī bīstamo atkritumu uzglabāšanu, informēja dienests.

Šis lēmums ir spēkā līdz laikam, kamēr uzņēmums pilnībā izpildīs VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes prasības smakas samazināšanai vai novēršanai.

Uzņēmumam prasīts aizstāt esošos biofiltrus ar iekārtu, kas nodrošina benzīna grupas produktu pārkraušanā radušos emisiju oksidāciju, izmantojot mikroviļņus.

Tāpat prasīts uzstādīt un nodot ekspluatācijā dzelzceļa estakādes lietus ūdeņu un nolijumu, kā arī atsūknēto piesārņoto gruntsūdeņu attīrīšanas iekārtu, nodrošināt benzīna tvaiku savākšanu no dzelzceļa estakādes un novadīšanu uz biofiltra vietā uzstādīto iekārtu.

Saskaņā ar likumu “Par piesārņojumu” šis lēmums par iekārtas darbības apturēšanu daļā stājas spēkā un ir izpildāms nekavējoši pēc tā saņemšanas. Lēmuma apstrīdēšana neaptur tā izpildi.

KONTEKSTS:

Šis ir ceturtais gads, kopš Inčukalna novadā strādā uzņēmums «Vangažu nafta». Kopš gada sākuma gan strādā nosacīti, jo vietējie iedzīvotāji liecina, ka pa sliežu ceļiem cisternas slēgtajā teritorijā vairs netiek ne ievestas, ne izvestas. Uzņēmuma bizness ir no austrumu kaimiņvalsts ievest sliktas kvalitātes naftas produktus, no tiem attīrīt vairākas vielas, bet iegūto degvielu realizēt tālāk. Taču, kā jau ziņots vairākkārt, problēmas sākas, kad attīrāmo vielu tvaiki izplūst apkārtējā vidē un nonāk līdz tuvējo ap 150 cilvēku deguniem.

Uzņēmumu reģistra ziņas atklāj, ka pamatīgs strīds izcēlies «Vangažu naftas» divu īpašnieku vidū. Pašlaik līdz Augstākajai tiesai nonākusi tiesvedība par reiderismu jeb nelikumīgu kapitāldaļu pārņemšanu «Vangažu naftā». Prasību pret nu jau absolūti lielākā kapitāla īpašnieci Artu Jamsenu iesniedzis Krievijas pilsonis Sergejs Kļučkovs, kura daļu apjoms pērnruden pēkšņi samazinājies līdz 16%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti