Vides dienests atklāj pārkāpumus cūkkopības uzņēmumā «Baltic Pork»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts vides dienesta (VVD) konstatējis pārkāpumus cūkkopības uzņēmumā SIA "Baltic Pork" un ir sācis administratīvo lietvedību, apstiprināja VVD pārstāve Maruta Bukleviča.

Viņa norādīja, ka VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) vides inspektore 21.septembrī veica integrēto pārbaudi uzņēmuma "Baltic Pork" ražotnē "Krastmalas", Allažu pagastā, Siguldas novadā un tajā konstatēja, ka, atbilstoši Lauksaimniecības datu centra informācijai, cūku kompleksā tiek turēts lielāks cūku skaits, nekā tas ir paredzēts VVD Lielrīgas RVP izsniegtajā A kategorijas piesārņojošas darbības atļaujā.

Šo faktu ir apstiprinājis arī uzņēmums, sniedzot informāciju par kompleksā esošo dzīvnieku skaitu - 10 253 cūku, teica Bukleviča.

Par pārbaudē atklāto pārkāpumu ir sākta administratīvā lietvedība. Par atļaujas noteikumu neievērošanu juridiskajai personai var tikt piemērota soda naudu no 570 eiro līdz 2100 eiro, atzīmēja VVD pārstāve, piebilstot, ka VVD Lielrīgas RVP arī gatavo lēmumu par rīcību, kas uzņēmumam jāveic pārbaudē atklāto neatbilstību novēršanai.

Kā atklāja Bukleviča, 21.septembra pārbaude veikta pēc tam, kad VVD Lielrīgas RVP bija saņēmusi biedrības "Dzīvnieku brīvība" vēstuli, kurā pausts aicinājums pastiprināti izvērtēt attiecīgās fermas darbības atbilstību Latvijas normatīvajiem aktiem un apturēt atļauju plānotajai fermas paplašināšanai no 10 000 uz 30 000 dzīvnieku.

Ar uzņēmumu patlaban vēl nav izdevies sazināties.

Kā ziņots, oktobra sākumā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par labturības prasību pārkāpumiem cūkkopības uzņēmuma "Baltic Pork" cūku novietnē uzņēmumam piemērojis 500 eiro naudas sodu.

Iepriekš PVD saistībā ar saņemto informāciju no biedrības "Dzīvnieku brīvība" par labturības prasību pārkāpumiem cūkkopības uzņēmuma "Baltic Pork" novietnē septembra sākumā tajā veica pārbaudi un konstatēja ilgstošu grūsno sivēnmāšu turēšanu individuālajos nevis atnešanās aizgaldos. Par konstatētajiem pārkāpumiem PVD sāka administratīvo lietvedību.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Baltic Pork" apgrozījums pērn bija 5,868 miljoni eiro, bet peļņa - 901 193 eiro. SIA "Baltic Pork" dibināta 2000.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro. "Baltic Pork" pilnībā pieder Norvēģijas uzņēmumam "International Pork Investment AS".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti