VIDEO: «Startin.lv» un EM cikla #21gsLatvija diskusija «Latvijas zīmols»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ekonomikas ministrija un Latvijas jaunuzņēmumu asociācija “Startin.lv” rīko ekspertu diskusiju ciklu #21gsLatvija, kura ietvaros meklēs risinājumus un pārrunās tēmas, kas aktuālas Latvijas starptautiskās konkurētspējas attīstībai, fokusējoties uz digitālo ekonomiku. Otrā diskusija, piektdien, 21.jūnijā, būs par valsts tēla lomu eksportā un uzņēmējdarbības vides konkurētspējā “Latvijas zīmols”.

Pozitīvs valsts tēls un atpazīstamība palīdz uzņēmējiem veiksmīgāk dibināt attiecības ar potenciālajiem klientiem un investoriem ārvalstīs, kā arī piesaistīt ārvalstu uzmanību un investīcijas Latvijai. Tomēr pagaidām valsts tēls ir bijis atstāts novārtā, un nav vienotas stratēģijas un izpratnes par kopīgu valsts vēstījumu.

Diskusijas dalībnieki: 

  • Zanda Kalniņa-Lukaševica, Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre, 
  • Mikelis Bastiks, "Asketic" vadītājs, 
  • Raimonds Aleksejenko, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks, 
  • Una Rozenbauma, radošā direktore un #iamintrovert kampaņas autore

Diskusijas moderatore  - Līva Pērkone, "Startin.LV" valdes locekle.

Pirmā diskusijā piektdien, 14. jūnijā, bija veltīta darbinieku akciju opcijām.

Savukārt trešā diskusija - “Digitālās prasmes” - aicinās runāt par sabiedrības zināšanām digitālajā laikmetā un to, kādai jābūt valsts lomai. Ja ražošanas nozares iespējas ir relatīvi ierobežotas darbaspēka un dabas resursos, tad digitālās iespējas rada Latvijai teju neierobežotu potenciālu attīstīt savu konkurētspēju. To, vai spēsim šo iespēju pietiekami izmantot, noteiks ne tikai mums pieejamais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) profesionāļu darbaspēks, bet arī digitālās prasmes uzņēmēju, ierēdņu, pasūtītāju un politikas veidotāju vidū, kuru rokās ir lēmumi par inovāciju ieviešanu vai informācijas tehnoloģiju (IT) pasūtījumu veikšanu. Diskusija norisināsies ceturtdien, 27. jūnijā, plkst. 12.00.  Reģistrācija diskusijai šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti