VIDEO: Seminārs «Biznesa ieguvumi no aprites ekonomikas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Piektdien, 15. oktobrī, plkst.10.45 notiek pirmais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotais seminārs no cikla par aprites ekonomikas principu ieviešanu gan uzņēmējdarbībā, gan ikviena iedzīvotāja ikdienā.  Pirmā semināra tēma ir aprites biznesa modeļi un biznesa ieguvumi no aprites ekonomikas.

Semināru dalībnieki gūs atziņas labu biznesa ideju radīšanai un praktiskus apliecinājumus, kā efektīva resursu izmantošana un aprites ekonomikas principu ieviešana uzņēmējdarbībā palīdz nopelnīt vairāk un padarīt pievilcīgāku uzņēmuma tēlu. Arī iedzīvotāji, kurus interesē videi draudzīgāks dzīvesveids, gūs ieskatu, kā aprites ekonomikas principu ieviešana mūsu ikdienā var palīdzēt sasniegt šo mērķi.

Kāpēc Latvijai nepieciešama pāreja uz aprites ekonomiku, kurp notiek tās virzība, kāds ir plānotais atbalsts un kāda ir starptautiskā pieredze resursu apmaiņas platformu darbībā, seminārā pastāstīs VARAM Vides aizsardzības departamenta Vides kvalitātes un atkritumu apsaimniekošanas nodaļas vadītāja Natālija Cudečka-Puriņa.

Par aprites ekonomikas principu ieviešanas praksi uzņēmumos pastāstīs aprites ekonomikas ekspertes, Banku augstskolas profesore Dzintra Atstāja un Banku augstskolas lektore un Ilgtspējas un efektivitātes laboratorijas pētniece Inga Uvarova.

Pirmajā semināra ar pieredzes stāstiem dalīsies “RePlastic”, kas ražo dārza mēbeles no sasmalcinātiem, pārstrādātiem PET pudeļu korķiem. Uzņēmums “Swimbe” veido peldkostīmus no auduma, kas iegūts no veciem zvejas tīkliem un plastmasas atkritumiem. Par zaļo, veselīgo domāšanu pārtikas produktu ražošanā un ekodizainu pastāstīs “Milzu” brokastu pārslu ražotāji.

2021.–2027. gada Eiropas Savienības investīciju plānošanas perioda ietvaros aprites ekonomikas principu ieviešanai būs pieejams finansiālais atbalsts. Semināru gaitā gūtās atziņas var radīt labu augsni attīstībai un palīdzēs ministrijai izstrādāt normatīvos aktus.  

Semināri norisināsies 15. oktobrī, 5. novembrī un 26. novembrī.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti