VIDEO: Latviju šķērsojis kilometru garš kravas vilciena sastāvs no Ķīnas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas teritoriju ceturtdien, 9. aprīlī, maršrutā Ķīna-Krievija-Latvija-Lietuva-Kaļiņingrada šķērsoja kravas vilciena sastāvs ar 100 TEU konteineriem, kas kopā sasniedza viena kilometra garumu, informēja valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāve Ella Pētermane.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Neskatoties uz Covid-19 infekcijas negatīvo ietekmi uz ekonomiskajiem procesiem globālajos tirgos, LDz turpina nodrošināt regulārus kravu pārvadājumus, to skaitā arī garsastāva kravas vilcienu pārvadājumus no Āzijas uz Eiropu.

Šādu īpaši garo vilcienu pārvadāšana Latvijas teritorijā ir iespējama, pateicoties pēdējo mēnešu laikā izveidotajam sadarbības projektam ar Krievijas dzelzceļu par īpaši garu vilcienu sastāvu pārvadājumiem, norādīja LDz pārstāve.

LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs atzīmēja, ka sarunas ar Krievijas dzelzceļu par īpaši garu vilcienu sastāvu pārvadājumu organizēšanu uz Kaļiņingradas apgabalu cauri Latvijai sākās pagājušā gada oktobrī, un februāra beigās noslēgta vienošanās par sadarbības uzsākšanu.

"Esmu gandarīts, ka pašlaik jau redzam pirmos mūsu darba rezultātus – pēdējā mēneša laikā tranzītā no Ķīnas cauri Latvijai ir nosūtīti vairāki konteinervilcieni, turklāt pēdējais, šodien Latviju šķērsojošais, ir rekordgarš," norādīja Kleinbergs.

Visi pēdējā mēneša laikā veiktie konteinervilcienu pārvadājumi maršrutā Ķīna-Krievija-Latvija-Lietuva-Kaļiņingrada tiek organizēti, LDz sadarbojoties ar Krievijas dzelzceļa meitas kompāniju "TransContainer".

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti