VIDEO: Latvijas Bankas finanšu pratības prāta spēle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Banka sestdien, 26. martā, plkst. 19.30 rīko finanšu pratības prāta spēli, kurā var pārbaudīt savu naudas lietošanas prasmi un iegūt īpašas balvas. Dalība pasākumā ir bez maksas, pieslēgšanās "Facebook" pieejama no plkst. 19.15, informēja bankā.

Spēles jautājumi sadalīti astoņos tematiskos blokos – investēšana, budžets, riski un drošība finansēs, centrālās bankas funkcijas, māksla un nauda, nauda TV ekrānos, uzņēmēja domāšana un pievienotā vērtība, kā arī labklājības pamatā esošā naudas prasme.

Trīs pirmo vietu ieguvušās komandas un viena komanda izlozes kārtībā saņems īpašu Latvijas Bankas simtgadei veltītu 2022. gada Latvijas eiro monētu komplektu ar jauno divu eiro finanšu pratības piemiņas monētu.

Latvijas  Bankā atzīmēja, ka dalībai prāta spēlē nepieciešama viedierīce tiešraides vērošanai un atbilžu iesniegšanai, kā arī finanšu pratības nedēļas laikā uzkrātās zināšanas. 

Pasākums notiek "Finanšu pratības nedēļā 2022" , kas noris no 21. līdz 27. martam, lai veicinātu iedzīvotāju naudas prasmi, finansiālo drošību un ilgtspēju. Nedēļas laikā nevalstiskās organizācijas, valsts pārvaldes iestādes un uzņēmumi rīko daudzpusīgas bezmaksas aktivitātes, kurās aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas kļūt par labāku naudas pratēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti