VIDEO: Latvijas Banka prezentē jaunākās ekonomikas attīstības prognozes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Banka piektdien, 23. septembrī, pasākumā plkst. 11 prezentē jaunākās centrālās bankas prognozes par Latvijas tautsaimniecības attīstību, kā arī sniedz ieskatu globālās ekonomikas norisēs.

Latvijas Bankas vērtējumu sniegs Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks (arī par Eiropas Centrālās bankas Padomes lēmumiem monetārās politikas normalizēšanai un cīņai ar inflāciju) un Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Pasākumā aicināti piedalīties arī citu institūciju vadošie ekonomisti un eksperti, kuri tiks aicināti paust savu viedokli par Latvijas un globālās ekonomikas attīstību.

KONTEKSTS:

Latvijas Banka iepriekš ar ekonomikas attīstības prognozēm nāca klajā šā gada jūnija sākumā, lēšot, ka inflācija un iekšzemes kopprodukts (IKP) Latvijā šogad augs straujāk nekā prognozēts iepriekš. Centrālās bankas ekonomisti lēsa, ka patēriņa cenas iepriekš lēsto 9,5% vietā šogad pieaugs par 14,8%, bet nākamgad – par 7% iepriekš prognozēto 3,7% vietā. Savukārt Latvijas IKP izaugsme šajā gadā plānota 2,9% apmērā iepriekš lēsto 1,8% vietā.

Jaunākie statistikas dati par Latvijas ekonomikas attīstību liecina, ka 2022. gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, Latvijas IKP samazinājies par 1%, bet salīdzinājumā ar attiecīgo ceturksni pērn pieaudzis par 3%. Gada pirmajā ceturksnī Latvijas IKP, salīdzinot ar 2021. gada 1. ceturksni, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem palielinājies par 6,7%.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti