VIDEO: Forums «Kurp ved naudas li(ī)kumi jeb ceļš uz drošām finansēm Latvijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai izvērtētu naudas atmazgāšanas novēršanas jomā paveikto, analizētu nākotnes tendences un darbības virzienus, trešdien, 9.martā, tiešsaistē norisināsies augsta līmeņa forums “Kurp ved naudas li(ī)kumi jeb ceļš uz drošām finansēm Latvijā”, informēja Finanšu izlūkošanas dienests (FID).

Pēdējo četru gadu laikā Latvija ir veikusi nozīmīgas reformas naudas atmazgāšanas novēršanai, pasargājot valsti no iekļaušanas FATF augsta riska valstu jeb tā sauktajā “pelēkajā” sarakstā. Vienlaikus globālā un arī vietējā mērogā rodas arvien jaunas tendences un izaicinājumi, ar ko jārēķinās gan naudas atmazgāšanas novēršanai, gan ēnu ekonomikas apkarošanai. 

“Pēdējo gadu laikā Finanšu izlūkošanas dienests, likuma subjekti un tiesībsargājošās iestādes ir lieliski apvienojušas spēkus, lai atmaskotu finanšu noziegumus un nepieļautu to tālāko negatīvo ietekmi uz valsts ekonomiku. Noziedzīgā pasaule nesnauž, un, tiklīdz vienas durvis tiek aizvērtas, tā meklē citas. Kā piemēri minētajam jāizceļ noziegumi virtuālajā vidē, tajā skaitā krāpšanu aktualizēšanās un noziegumi, kas veikti, izmantojot virtuālās valūtas, un citi. Tāpat, ņemot vērā pagājušās un šīs nedēļas notikumu traģisko attīstību Ukrainā un tam sekojošo pasaules valstu reakciju sankciju formā, – arī turpmāk noteikti gaidāmi jauni izaicinājumi, ko var izraisīt Krievijas īstenotā kara sekas. Tāpēc tiesībsargājošajām iestādēm jāturpina pilnveidot gan vietējā, gan starptautiskā sadarbība, jo finanšu noziegumiem ir pārrobežu raksturs,” norāda FID priekšniece Ilze Znotiņa.

Forumā valsts amatpersonas, politikas veidotāji, pašmāju un ārvalstu eksperti izvērtēs līdz šim paveikto naudas atmazgāšanas novēršanas jomā un analizēs nākotnes tendences, kurp virzāmies un kam gatavoties gan vietējā, gan globālā mērogā. Īpašu uzmanību pievērsīsim ēnu ekonomikas apkarošanas jautājumiem.

Forumā analizēs un diskutēs:

  • Kāda ir naudas atmazgāšanas novēršanas situācija Latvijā: paveiktais, aktuālie riski un nākotnes tendences
  • Kāda ir pelēkās un noziedzīgi iegūtās naudas ietekme uz uzņēmējdarbības vidi, investīciju piesaisti un tautsaimniecības konkurētspēju
  • Ēnu ekonomika Latvijā: pašreizējā situācija un tendences
  • Kā attīstīt draudzīgu uzņēmējdarbības vidi
  • Globālās tendences naudas atmazgāšanas novēršanas jomā, un ar ko rēķināties

Forumu ikgadējās kampaņas “Zini naudas li(ī)kumus” ietvaros organizē Finanšu izlūkošanas dienests (FID) sadarbībā ar Iekšlietu ministriju.

Laipni aicinām uz forumu ikvienu interesentu! Īpaši aktuāls tas būs finanšu jomas pārstāvjiem, uzņēmējiem, grāmatvežiem un biznesa konsultantiem, valsts iestāžu pārstāvjiem un politikas veidotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti