VIDEO: FKTK iepazīstina ar atbalsta mehānismu potenciālajiem emitentiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) trešdien, 20. aprīlī, plkst. 11 rīko tiešsaistes diskusiju, kurā iepazīstina ar FKTK izveidoto atbalsta mehānismu potenciālajiem emitentiem jeb "Vērtspapīru smilškasti". Diskusija būs īpaši noderīga uzņēmumiem, kas vēlas un plāno savai attīstībai nepieciešamo finansējumu piesaistīt kapitāla tirgū, norādīja FKTK.

Lai veicinātu uzņēmumu dalību Latvijas kapitāla tirgū un potenciālajam kapitāla tirgus dalībniekam nodrošinātu indikatīva izvērtējuma sniegšanu par iespējām piedalīties Latvijas kapitāla tirgū, FKTK kopā ar partneriem izveidojusi atbalsta mehānismu potenciālajiem emitentiem – "Vērtspapīru smilškasti".

"Vērtspapīru smilškaste" ietver nefinanšu konsultācijas, kuru rezultātā potenciālais emitents saņems izvērtējumu un ieteikumus, kas jāuzlabo, lai izietu Latvijas kapitāla tirgū.

Konsultāciju procesā piedalās Latvijas kapitāla tirgus spēlētāji un eksperti no biržas, investīciju bankām, FKTK, kā arī Baltijas biržu sertificētie konsultanti un citi.

"Vērtspapīru smilškasti" varēs izmantot gan privāti uzņēmumi, gan arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības. "Vērtspapīru smilškastei" varēs pieteikties gan uzņēmumi, kas iecerējuši izlaist akcijas, gan tādi, kas vēlas piesaistīt finansējumu, izlaižot obligācijas.

FKTK diskusijā būs iespēja uzzināt par atbalsta mehānismu, pieteikšanos tam un ieguvumiem uzņēmumiem, kas pieteiksies "Vērtspapīru smilškastei".

Ar "Vērtspapīru smilškasti" iepazīstinās un diskusiju vadīs FKTK Finanšu instrumentu tirgus uzraudzības departamenta direktors Kristaps Soms. Diskusijā piedalīsies:

  • zvērinātu advokātu biroja "Eversheds Shutherland Bitāns" vecākais partneris Māris Vainovskis,
  • AS "DelfinGroup" valdes loceklis un finanšu direktors Aldis Umblejs,
  • AS "APF Holdings" finanšu direktors Mihails Keziks.

Uzņēmumu pārstāvji dalīsies savā pieredzē par uzņēmuma ieiešanu kapitāla tirgū un pastāstīs, kāds atbalsts būtu noderējis, gatavojoties uzņēmuma ieiešanai kapitāla tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti