VIDEO: Diskusija par Latvijas tēlu un tā lomu ārvalstu investīciju piesaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vai Latvija ir pievilcīga ārvalstu investoriem? Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2019. gadā joprojām ir viduvējs, un pēdējos gados tas uzlabojies minimāli. Kāds ir Latvijas tēls un tā loma ārvalstu investīciju piesaistē? Par to trešdien plkst.16.00 notika diskusija "#21gsLatvija: Investīcijas reputācijā”. Tai varēja skatīties arī LSM.lv tiešraidē.   

Eksperti runāja par Latvijas tēla un mārketinga lomu investīciju piesaistē. Diskusijā piedalījās:

  • aģentūras "Nord DBB Riga" vadītājs Andris Rubīns,
  • Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns,
  • Latvijas Institūta direktora pienākumu izpildītāja Šarlote Līduma,
  • Latvijas Eksportētāju asociācijas vadītājs un "Gateway & Partners" vadošais partneris Mārtiņš Tiknuss,
  • interjera salona "Krassky" līdzdibinātājs un vadītājs Aigars Zelmenis.

Diskusiju vadīja "Helve" partnere un "TechChill" valdes locekle Līva Pērkone.

Pēc "Eurostat" datiem, uz ko vērš uzmanību Ārvalstu investoru padome Latvijā, 2018. un 2019. gadā:

  • Lietuva ārvalstu investīcijās ir spējusi piesaistīt 2,7 miljardus,
  • Igaunija – 3,1 miljardu, 
  • Latvija 1,1 miljardu eiro.

Lai gan Latvijas biznesa vides regulējums, ģeogrāfiskais novietojums, darbaspēka pieejamība un citi faktori arī pašu investoru atzinumā ir pietiekami līdzīgi, faktiskā atšķirība ir liela. 

Latvijas operatīvā darbība jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai pagaidām izdevusies ļoti veiksmīga. To tiecās izgaismot arī nesenā valsts tēla kampaņa #aheadofthecurve, kas apskatīja uzņēmumu un valdības spēju ātri reaģēt un pielāgoties apstākļiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Varam lepoties arī ar citām priekšrocībām salīdzinājumā ar kaimiņiem reģionā, tai skaitā jaunuzņēmumu regulējumu, digitālo infrastrastruktūru, sasniedzamību. Covid-19 radītās krīzes gaismā līdzšinējā valstu cīņa par investīcijām, uzņēmējiem un talantiem kļuvusi vēl asāka, un Latvija pierādījusi spēju izšķirošos brīžos rīkoties ātri un izlēmīgi. Bet vai tas palīdz mums piesaistīt investīcijas? Vai investoriem traucē kādi zemūdens akmeņi, vai loma ir arī valsts tēlam un mārketingam? Vai esam pavirzījušies tuvāk uz vienotu valstisku redzējumu par valsts tēla veidošanu?

Līdz šim diskusijas cikls ir vienojis ekspertus piecās tiešsaistes sarunās, kuru ietvaros ir pārrunātas tādas aktualitātes kā digitālā transformācija biznesā un valsts pārvaldē, eksporta situācija valstī, uzņēmējdarbības uzsākšana krīzes apstākļos, kā arī tika apskatīts pieejamais valsts atbalsts uzņēmumiem. Sestā un noslēdzošā diskusija tiks veltīta vienota Latvijas tēla lomai ārvalstu investīciju piesaistē. Diskusijas laikā runāsim par Latvijas tēlu kontekstā ar ārvalstu investīciju piesaisti, līdzšinējo valsts tēla veidošanās procesu, tiks apskatītas jau veidotās kampaņas, apzināta Latvijas konkurētspēja globālā mērogā, ņemot vērā esošo situāciju pasaulē.

Saruna ir atvērta ikvienam interesentam, tā norisināsies latviešu valodā.

Diskusiju cikls #21gsLatvija

Atvērto diskusiju cikls #21gsLatvija apskata Latvijas starptautiskās konkurētspējas attīstības lielākos izaicinājumus. Diskusiju mērķis ir rast un analizēt risinājumus, lai nodrošinātu Latvijas nākotnes attīstību un stratēģisko konkurētspēju starptautiskā līmenī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti