VIDEO: Diskusija «Gads kara ēnā: ko tas maksājis Latvijas ekonomikai?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Banka trešdien, 8. martā, rīko ekspertu sarunu "Gads kara ēnā: ko tas maksājis Latvijas ekonomikai?". Diskusija notiks klātienē no plkst.14 līdz 16 Latvijas Bankas telpās Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 1B.

Ekspertu sarunā tiks meklētas atbildes, ko Krievijas iebrukums Ukrainā maksājis Latvijas tautsaimniecībai un ikvienam no mums, kā arī kas gaidāms tālāk un kas būtu jāņem vērā Latvijas uzņēmējiem, plānojot savu darbību.

Ekspertu sarunu ievadīs Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Pētniecības daļas vadītājs Kārlis Vilerts ar prezentāciju par Krievijas sāktā kara ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību. Ekonomists komentēs, vai Latvijas uzņēmumu tirdzniecība ar Krieviju un Baltkrieviju ir apsīkusi, ko Latvijas ekonomikai maksāja energoresursu sadārdzināšanās, vai Latvijas pievilcība investoru acīs ir mazinājusies.

Ekspertu sarunā piedalīsies:

  • enerģētikas eksperte Dagnija Blumberga,
  • Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāve Dace Cīrule,
  • investīciju baņķieris, uzņēmējdarbības eksperts Ģirts Rungainis,
  • uzņēmēju pārstāvis, eksperts kokrūpniecības jomā Kristaps Klauss.

Latvijas Bankas rīkotajā ekspertu sarunā tiks analizēti kara ietekmes kanāli uz Latvijas tautsaimniecību – kā karš ir ietekmējis tirdzniecību ar Krieviju un Baltkrieviju (kopumā un atsevišķās preču un pakalpojumu grupās), kā mainījušās energoresursu un citu izejvielu cenas un pieejamība, vai relatīvi netālā karadarbība ir mainījusi investoru attieksmi pret Latviju un Baltijas reģionu kopumā.

Eksperti palīdzēs saprast, kā karš ir mainījis Latvijas uzņēmēju uzvedību, vai izdevies normalizēt darbu nozarēs, kuras uzreiz pēc kara sākuma sajuta tā ietekmi, piemēram, apstājoties izejvielu plūsmai, vai Latvijai ir izdevies novērst vai vismaz mazināt atkarību energoresursu jomā no agresīvās kaimiņvalsts, kā arī kādi ir jaunākie investīciju dati – vai investori tiešām ir kļuvuši piesardzīgāki un mazinājusies Baltijas valstu pievilcība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti