VID vasaras laikā no PVN maksātāju reģistra jāizslēdz «gulošie» jeb neaktīvie uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai turpmāk vairs nebūtu iespējams pievienotās vērtības nodokļa (PVN) krāpniecības shēmās izmantot jau reģistrētu PVN maksātāju reģistrācijas numurus, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ir noteikts pienākums līdz šā gada 20. septembrim no PVN maksātāju reģistra izslēgt "gulošos" jeb neaktīvos uzņēmumus.

Dienestam no PVN maksātāju reģistra jāizslēdz tādi uzņēmumi, kas laika posmā no 2018. gada 1. jūlija līdz 2019. gada 30. jūnijam savā PVN deklarācijā nav norādījuši nevienu ar PVN apliekamu darījumu vai arī veikuši visu uzņēmuma amatpersonu nomaiņu, informē VID.

Šis ir viens no PVN likuma grozījumiem, kas stāsies spēkā no šā gada 12. jūlija un kas ļaus vēl efektīvāk ierobežot krāpnieciskos darījumus tieši PVN jomā. Tas ir viens no izplatītākajiem un pierādīšanas ziņā sarežģītākajiem krāpšanās veidiem un nodara būtisku kaitējumu valsts budžeta ieņēmumiem, atzīmē VID.

Savukārt, lai ierobežotu īpašā PVN režīma preču importa darījumos izmantošanu krāpnieciskos nolūkos, PVN likuma 85. panta ceturtajā daļā ir paredzēti papildu nosacījumi tam, lai uzņēmums varētu saņemt īpašā PVN režīma preču importa darījumos atļauju.

Tāpat ar grozījumiem PVN likumā, iestājoties katram izslēgšanas apstāklim atsevišķi, tiek noteikta reģistrēta PVN maksātāja izslēgšanas kārtība no PVN maksātāju reģistra, kā arī nosacījumi atkārtotai reģistrācijai PVN maksātāju reģistrā, norāda  dienestā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti