Labrīt

Moldāvi satraucas par savu drošību; jūtas atkarīgi no kara attīstības Ukrainā

Labrīt

Rīgā politiski represēto biedrība saņem nesamaksājamu rēķinu par pašvaldības telpām

VID vadītāja: Daudzi uzņēmēji interesējas par ukraiņu bēgļu nodarbināšanu

VID: Vairāk nekā 50% iedzīvotāju iesnieguši gada ienākumu deklarāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau ir saņēmis 666 000 iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju, proti, nepilna mēneša laikā iesniegti vairāk nekā 50% deklarāciju. Tā Latvijas Radio programmā "Labrīt" norādīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

"1. martā 220 000 cilvēku iesniedza gada ienākumu deklarāciju. Šobrīd ir saņemti 666 000 deklarāciju. Ja mēs skatāmies, ka deklarācijas vispār var sniegt trīs gadus, un kopumā pagājušogad, piemēram, mums tika iesniegts viens miljons, tad [..] tā ir laba ziņa," skaidroja Jaunzeme.

Viņa cerot, ka šoreiz iedzīvotāji, kuriem deklarācijas jāiesniedz obligāti, to izdarīs laikus, proti, trīs mēnešu laikā.

Savukārt par pārmaksāto nodokļu atmaksu Jaunzeme sacīja, ka šobrīd jau esot atmaksāta apmēram puse — to saņēmuši 302 tūkstoši cilvēku. "Ir atmaksāta pusei no iesniegtajām, kopumā 100 miljoni [eiro]," stāstīja VID ģenerāldirektore.

Jaunzeme norādīja, ka sistēma katru gadu tiekot pilnveidota un kļūstot iedzīvotājiem draudzīgāka. Pēc viņas sacītā, ja cilvēks katru gadu ir pievienojis vajadzīgos dokumentus, tad sistēmā viss esot "priekšā".

"Pilnīgi nekas nav jādara. Es varu teikt arī pēc savas pieredzes — ieej iekšā, paskaties, vai gadījumā kaut kas nedublējas, to norādīs arī sistēma. Bieži arī pašam nav jādomā, jo tie uzlabojumi ir tādi, ka maksimāli daudz katram [jau ir] priekšā," skaidroja Jaunzeme.

Viņa uzsvēra, ka labākajā gadījumā, ja pievienotie dokumenti ir korekti un mākslīgais intelekts tos atpazīst, tad ienākumu deklarācijas iesniegšanas process varot ilgt arī piecas līdz septiņas minūtes.

Tāpat Jaunzeme piebilda, ka, lai gan parādi no iepriekšējiem gadiem vēl esot, cilvēki cenšoties slēgt vienošanās un parādi līdz šim tiekot labāk maksāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti