Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar zvērināto advokātu Jāni Zelmeni

Rīta Panorāma

Intervija ar Kseniju Sidorovu

Intervija ar Ilzi Cīruli

VID vadītāja: Strīda ar «ss.lv» pirmsākumi - jau pirms pusotra gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) strīds ar sludinājumu portālu “ss.lv” sākās jau 2016.gada sākumā, bet kopš tā laika kompromisu par informācijas pieprasīšanu nav panākts, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja VID vadītāja Ilze Cīrule.

Cīrule atzina, ka “ss.lv” nevar zināt, vai sludinājumu izvietotāji godprātīgi nomaksā nodokļus. Tieši tāpēc VID pieprasījis sludinājumu portālam informāciju nevis par konkrētiem sludinājumiem, bet gan informācijas masu.

VID bija iecerējis no šīs informācijas atlasīt tās e-pastu un IP adreses, no kurām tiek publicēts liels skaits sludinājumu, tādējādi mēģinot uziet slēptos uzņēmējus. Un tad tiktu sākta iegūto datu detalizētāka analīze.

Turklāt strīds ar portālu esot sācies jau 2016.gada sākumā, tomēr līdz protokolu izrakstīšanai tas nonācis vien šogad martā. VID esot mēģinājis runāt ar uzņēmumu un rast vienošanos, taču kompromisu šajā laikā nav izdevies atrast – tā Cīrule skaidroja lēmumu apturēt “ss.lv” darbību.

Saskaņā ar VID ekspertu aprēķiniem neiekasēto nodokļu apmērs no automašīnu tirdzniecības portālā “ss.lv” izvietotajiem sludinājumiem varētu būt 50 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka VID augusta sākumā paziņoja par lēmumu apturēt SIA “Internet” un ar to saistītās populārās sludinājumu vietnes “ss.lv” darbību. Šāds lēmums pieņemts, jo uzņēmums atteicies sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID esot pamats uzskatīt, ka šajā portālā sludinājumus ievieto arī nodokļu krāpnieki, īpaši auto tirdzniecības jomā. Drīz pēc tam "ss.lv" domēna vārds jau bija mainīts uz "ss.com".

“Internet” bija vairāki iebildumi pret notikušo. Galvenais – viņu ieskatā ieņēmumu dienests pieprasījis pārāk plašu un nekonkrētu informāciju. Uzņēmums iepriekš norādīja, ka līdz šim samērīgu informācijas pieprasījumu gadījumā viņi ar VID un policiju esot sadarbojušies, bet šoreiz solīja cīnīties tiesā. Taču trešdien, 9. augustā, SIA "Internet" pavēstīja par nodomu risinājumu strīdā ar VID meklēt mediācijas ceļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti