Rīta Panorāma

Intevija ar NBS komandieris ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu

Rīta Panorāma

Telefonintevija ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi

VID vadītāja: Rotācija skars trīs līdz četrus vadītājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) nav plānotas plašas rotācijas. Tās skars trīs līdz četrus vadītājus. Tā intervijā  Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Publiskajā telpā izskanēja informācija, ka rotācija skar 18 augsta līmeņa priekšniekus, tajā skaitā amats būs jāatstāj Nodokļu un muitas policijas pārvaldes priekšniekam Kasparam Podiņam un ģenerāldirektores vietniecei Dacei Pelēkajai. VID savā kontā sociālajā tīklā "Facebook" pēcāk pavēstīja, ka ziņotais neatbilst patiesībai. 

Jaunzeme "Rīta panorāmā" uzsvēra, ka gan Podiņam, gan Pelēkajai ir projekti, kas jāpabeidz, un nav bijis pat domas kādu no viņiem pārvietot uz citu amatu.

VID vadītāja atbilstoši "PricewaterhouseCoopers" ("PwC") izstrādātajām vadlīnijām 2019. gadā izdevusi rīkojumu izstrādāt vadlīnijas rotācijai līdz 2022. gada 4. maijam. Tā tas arī plānots, un rotācija varētu notikt rudenī. Tā nebūšot milzīga.

Pēc Jaunzemes teiktā, neskaitot muitas darbiniekus, runa būtu par trīs, četriem vadītājiem. "Tie nebūs ne desmit, ne vairāk," uzsvēra VID vadītāja.

Attiecībā uz muitu Jaunzeme norādīja, ka iestādē rotācija notiek nepārtraukti. Viņa uzsvēra, ka cilvēki tiek rotēti, ja viņu spējas labāk var izmantot citur, nevis ja viņi netiek galā ar pienākumiem vai ir aizdomas par korupciju. VID vadītāja uzsvēra, ka korupcijas gadījumā cilvēki nevis jārotē, bet jātiesā. Par gaidāmajām rotācijām muitā Jaunzeme informāciju saņemšot februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti