Rīta Panorāma

Londonas panorāmas ratā ierīko karalisku minikrogu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi

VID vadītāja: Kara apstākļos dienesta darbiniekus rotēt nevar

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rotācijas kara apstākļos nevar notikt. To, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

“Kara apstākļos, īpaši muitā, rotācijas veikt nevar. Šobrīd mums galvenais ir stabilizēt kolektīvu, lai mēs varam izpildīt funkcijas un tāpēc, kā mēs arī izlēmām ar muitas priekšnieku, kara apstākļos tādas lietas darīt nevar,” sacīja Jaunzeme. 

Vienlaikus VID vadītāja norādīja, ka virknē no nozarēm, tai skaitā muitā, ir kritiska situācija ar atalgojumu. Tādēļ Finanšu ministrijā iesniegts ziņojums par situācijas pasliktināšanos. 

Jau šā gada sākumā VID ģenerāldirektore klāstīja, ka VID darbinieku rotāciju plāns varētu būt izstrādāts maijā un to varētu īstenot rudenī. 2019. gadā atbilstoši "PricewaterhouseCoopers" ("PwC") izstrādātajām vadlīnijām Jaunzeme izdeva rīkojumu, ka šāds plāns ir jāsagatavo un termiņš tika noteikts līdz 2022. gada 4. maijam.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka rotācija ir piemērojama tajos gadījumos, kad darbinieks citā amatā savas zināšanas spēj izmantot labāk. "Mēs nerunājam par iespēju rotēt cilvēkus, par kuriem ir aizdomas. Rotācija ir piemērojama tajos gadījumos, ja cilvēks kaut kur citur spēj savas zināšanas izmantot labāk un ja tas ir būtisks ieguldījums iestādes kopējā attīstībā", sacīja Jaunzeme.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti