VID vadītāja: Iepirkumos arī apakšuzņēmēju algas jāsasaista ar nozares vidējo atalgojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Publiskajos iepirkumos ne tikai galveno uzņēmēju algām jābūt saistītām ar nozares vidējo atalgojumu, bet arī apakšuzņēmumiem, intervijā Latvijas Radio pauda Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone.

Pētersone norādīja - ja gribam dzīvot labāk, visai sabiedrībai ir jāsasparojas un jāmaksā nodokļi. Viņasprāt, cilvēkiem ir jāmaksā nodokļi, bet atbildīgajām institūcijām ir saliedēti jāiesaistās cīņā pret nemaksātājiem.

Tomēr Ināra Pētersone arī atzina, ka ar stingrākiem mēriem vien nepietiks: „Tikai ar uzraudzību un pātagu, noliekot inspektoru pie potenciālā nodokļu nemaksātāja, - tas ir dārgi, nevienā pasaules  valstī tā nedara un tas nedod rezultātus. Tāpēc jādomā par citiem mehānismiem.”

Kā viena no iecerēm ir publisko iepirkumu sasaistīšana ar vidējo darba algu konkrētajā nozarē. „Lai viņā [uzņēmums] varētu tālāk attīstīties un iesaistīties dažādu pakalpojumu sniegšanā, viņam pašam jābūt godīgam nodokļu maksātājam. Un ir jauninājums – šī vidējā alga jāattiecina ne tikai uz galveno uzņēmumu, bet arī apakšuzņēmējiem,” sacīja Pētersone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti