VID un VSAA uz ārkārtējās situācijas laiku pārtrauc klientu apkalpošanu klātienē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 pandēmijas dēļ, Valsts ieņēmumu dienests (VID) un arī  Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), no ceturtdienas, 3. decembra, visā Latvijā pārtrauks klientu apkalpošanu klātienē, informēja VID un VSAA.

Tas nozīmē, ka, sākot no šā gada 3. decembra, VID nesniegs klātienes pakalpojumus nedz VID klientu apkalpošanas centros, nedz vienotajos valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centros.

Kopš 3. decembra vairs nav spēkā arī līdz šim veiktie pieraksti klientu apkalpošanas centra apmeklējumiem klātienē. Tos iedzīvotājus, kuri bija pierakstīti, par pieraksta atcelšanu informēs individuāli.  

Iedzīvotāji visus VID pakalpojumus var saņemt elektroniski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā, kā arī zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000 vai arī uzdodot savu jautājumu rakstiski VID EDS sadaļā "Sarakste ar VID".  Svarīgi, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu, atzīmēja VID.

VID aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai par valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktajiem piesardzības pasākumiem. Savukārt aktuālo informāciju par VID pakalpojumu pieejamību sniegsim VID tīmekļvietnē "www.vid.gov.lv" un sociālajās platformās.

Savukārt VSAA elektroniski pakalpojumus var pieprasīt portālā "Latvija.lv":

  • izmantojot "E-iesniegums VSAA pakalpojumiem",
  • izmantojot "Iesniegums iestādei", rakstot iesniegumu brīvā formā.

Iesniegumus VSAA var nosūtīt arī pa pastu, adresējot jebkurai VSAA nodaļai, vai darba laikā no plkst. 8:30 līdz 17:00 atstāt VSAA nodaļās izvietotajās pasta kastītēs (izņemot Rīgā, Talejas ielā 1).

VSAA konsultācijas iespējams saņemt, rakstot "[email protected]". Sazināties ar VSAA klientu apkalpošanas centriem var telefoniski vai nosūtot jautājumus elektroniskajā pastā, norādīja VSAA.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība atkārtoti ievies ārkārtējo situāciju, kuras laikā bija stingrāki ierobežojumi. Par spīti tam saslimstība ar Covid-19 nebeidza pieaugt.

Valdība 1. decembrī lēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 11. janvārim. Ierobežojumi ir tikpat stingri kā pavasarī - jāievēro “2+2”  princips. Tas nozīmē, ka tikties drīkst tikai divi cilvēki no dažādām mājsaimniecībām, ievērojot divu metru distanci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti