Panorāma

Veselības finansēšanas likumu nodos Saeimai

Panorāma

Eksperti brīdina par ekonomikas uzkaršanas draudiem

Sludinājumu portāla "ss.lv" īpašniekiem ļauts atsākt darbību

VID un «ss.lv» panāk vienošanos, bet portāls joprojām sankcijas uzskata par pārmērīgām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Populārais sludinājumu portāls “ss.lv” un tā īpašnieks – uzņēmums “Internets” pilnā mērā var atsākt saimniecisko darbību, paredz ceturtdien, 24.augustā, oficiāli pabeigtais mediācijas process ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID). Kaut arī portāls apņēmies sniegt visu VID pieprasīto informāciju, tas joprojām uzskata, ka iepriekš piemērotā sankcija – uzņēmējdarbības pārtraukšana – bijusi pārmērīgi barga.

Strīds, kura dēļ vēl nesen bija apturēta ne tikai populārā sludinājumu portāla "ss.lv", bet arī citu  kompānijai “Internets” piederošo mājaslapu un arī paša uzņēmuma saimnieciskās darbība, aizsākās, jo kompānija atteicās sniegt Valsts ieņēmumu dienesta pieprasīto informāciju par automašīnu pārdošanas sludinājumu izvietotājiem. Tagad domstarpības ir atrisinātas.

“Mēs esam gājuši daudzus soļus uz priekšu un mēs no “ss.lv” esam saņēmuši lielu daļu no pieprasītās informācijas, turpinām to saņemt, kā arī esam saņēmuši rakstisku apliecinājumu, ka mēs varēsim šo informāciju iegūt arī nākotnē, ja tāda būs mums nepieciešama. Protams, tas viss ir par pamatu tam, ka mēs atcēlām savu lēmumu par saimnieciskās darbības apturēšanu,” skaidroja VID vadītāja Ilze Cīrule.

Arī portāla īpašnieku pārstāvji atzina – to saimnieciskā darbība ir atsākta.

SIA “Internet” advokāts Mārcis Krūmiņš apliecināja, ka SIA “Internet” strādā, “par pārējo – ir tiesvedības process, kurā tiks skatīts jautājums par tiesību normu piemērošanas samērīgumu”.

“Neko vairāk es diemžēl vai par laimi nevaru komentēt,” piebilda advokāts.

SIA “Internet” advokāts gan pagaidām neatklāja, vai tiesvedības ceļā kompānija no VID pieprasīs arī finansiālu kompensāciju par periodu, kad saimnieciskā darbība bija liegta.

Tikmēr Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja ir stingra – atsakoties no sadarbības turpmāk sekos jaunas sankcijas.

“Šeit mēs turpināsim strādāt ar portālu. Un turpināsim pieprasīt informāciju. Saprotams, ka jebkurā brīdī, kad mēs nesaņemsim kaut kādu informāciju, mēs turpināsim vērsties ar kaut kādām sankcijām,” solīja Cīrule.

Cīrule gan piebilda, ka šīs gadījums kārtējo reizi pierāda nepieciešamību pēc tālākām likumdošanas izmaiņām, lai uzņēmumiem nebūtu jautājumu, kāda informācija nodokļu iekasētājiem ir vai nav sniedzama.

Tikmēr līdztekus autosludinājumiem, dienests jau tuvākajā laikā no ss.lv varētu prasīt informāciju arī par dzīvokļu īres un tirdzniecības sludinājumu izvietotājiem.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti