VID un portāla «ss.lv» strīdu palīdzēs risināt PwC

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Auditorkompānija “PricewaterhouseCoopers” (PwC) kopā ar zvērinātu advokātu biroju "PricewaterhouseCoopers Legal" būs mediators strīdā starp sludinājumu portālu “ss.lv” un Valsts ieņēmumu dienestu (VID). Mediācijas mērķis būs panākt mierizlīgumu un nodrošināt abām pusēm pieņemamu risinājumu.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska pauda uzskatu, ka valsts iestādei un privātajam uzņēmumam ir jāievēro gan tiesības, gan jāpilda likumā noteiktās prasības.

Jau vēstīts, ka sludinājumu portāla “ss.lv” īpašnieka SIA “Internet” pārstāvji šonedēļ aicināja VID meklēt konstruktīvu risinājumu ar mediācijas partnera palīdzību.

VID pārstāvji pagaidām plašākus komentārus par šo piedāvājumu nesniedz, jo oficiālu vēstuli no uzņēmuma pārstāvjiem joprojām nav saņēmuši, bet katrā ziņā esot atvērti komunikācijai.

Jau ziņots, ka VID pagājušajā ceturtdienā paziņoja par lēmumu apturēt SIA “Internet” un ar to saistītās populārās sludinājumu vietnes “ss.lv” darbību. Šāds lēmums pieņemts, jo uzņēmums atteicies sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID esot pamats uzskatīt, ka šajā portālā sludinājumus ievieto arī nodokļu krāpnieki, īpaši auto tirdzniecības jomā. Ceturtdienas vakarā "ss.lv" domēna vārds jau bija mainīts uz "ss.com".

“Internet” bija vairāki iebildumi pret notikušo. Galvenais – viņu ieskatā ieņēmumu dienests pieprasījis pārāk plašu un nekonkrētu informāciju. Uzņēmums iepriekš norādīja, ka līdz šim samērīgu informācijas pieprasījumu gadījumā viņi ar VID un policiju esot sadarbojušies, bet šoreiz solīja cīnīties tiesā. Taču trešdien, 9. augustā, SIA "Internet" pavēstīja par nodomu risinājumu strīdā ar VID meklēt mediācijas ceļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti