VID sola pastiprināt cīņu pret nodokļu shēmotājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) plāno pastiprināt cīņu pret nodokļu shēmotājiem. VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Ināra Pētersone pastāstīja, ka uzsākts darbs, lai izveidotu tā dēvēto fizisko personu "melno sarakstu", kurā būtu iekļauti fiktīvo uzņēmumu veidotāji.

Pēc VID datiem, šādu cilvēku varētu būt ap tūkstoš, un viņiem vajadzētu uz kādu laiku liegt nodarboties ar uzņēmējdarbību. Šāds priekšlikums jau iepriekš izskanējis, taču pirms gada Saeimas deputāti to likumdošanā neiestrādāja.

„Kopā Finanšu ministrija, Tieslietu ministrija un VID – mēs strādājam pie viena likumprojekta, kurā mēģināsim nodefinēt pazīmes, pēc kādām mēs varētu identificēt un visiem būtu skaidri spēles nosacījumi, kuras ir tās riska personas. Tad likumā par nodokļiem un nodevām būs konkrētas un skaidras pazīmes, VID būs tiesības šajā „melnajā sarakstā” šīs personas iekļaut, tas būs lēmums ar visām izrietošajām sekām. Tad, ja šī fiziskā persona, teiksim, nākotnē izdomās iet uz Uzņēmumu reģistru (UR) un kaut ko reģistrēt vai pārreģistrēt, tad UR vai nu atliks reģistrēšanos, kamēr noskaidros, vai neļaus reģistrēt,” skaidro Ināra Pētersone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti