VID šogad, visticamāk, neizpildīs nodokļu budžeta plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šogad, visticamāk, neizpildīs nodokļu budžeta plānu, taču iekasēs vairāk nekā pērn, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" teica VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

"Pieļauju, ka pret plānu varētu būt neliela neizpilde. Taču, salīdzinot ar pagājušo gadu, būs vairāk. Šobrīd 2015.gads pret 2014.gadu jau ir vairāk nekā 250 miljonu pārpilde," teica VID ģenerāldirektora vietnieks.

"Skaitliski ir neliels mīnuss, bet tam ir saprotams skaidrojums. Deviņos mēnešos budžeta neizpilde ir nedaudz vairāk nekā 50 miljoni eiro. Taču, kā mēs zinām, iedzīvotāju skaits samazinās, nodokļu maksātāji nevar savas saistības pildīt, pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pagarinājumi, tāpat ekonomiskās izaugsmes tempi ir samazinājušies," klāstīja Čerņeckis.

Viņš atzīmēja, ka lielākā nodokļu plāna neizpilde ir PVN. "Taču pozitīvā ziņa ir tā, ka akcīzes nodoklis pildās ļoti labi - vairāk nekā 30 miljoni ir nodokļa pārpilde," piebilda Čerņeckis.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti