Rīta Panorāma

LMA modes skate 2018

Rīta Panorāma

Berga bazāra vasaras festivāls atklās ceturto koncertsezonu

Intervija ar Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski

VID šefa amata kandidāta Skujiņa saistību ar skandalozo Martinsonu lūgs pārbaudīt KNAB un DP

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatam izvirzītais uzņēmējs Māris Skujiņš apliecinājis, ka nepazīst skandalozo uzņēmēju Māri Martinsonu, bet pēc medijos izskanējušās informācijas par viņu saistību to lūgs pārbaudīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Drošības policijai (DP), LTV “Rīta panorāmai” atzina Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis.

Citskovskis pastāstīja, ka Skujiņš viņam apliecinājis, ka nebija saistīts ar Martinsonu nekādos darījumos, bet kancelejas vadītājs vērsīsies vēlreiz pie KNAB un DP, lai pārbaudītu “šo specifisko apstākli”.

Kancelejas vadītājs sacīja, ka Drošības policija jau pārbaudīja pretendentus pirms trešās kārtas, un Skujiņam nebija acīmredzamu šķēršļu, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, bet DP to pārbaudīs padziļināti, kad Skujiņu apstiprinās amatā.

Citskovskis arī sacīja, ka pēc papildu informācijas saņemšanas, ja Skujiņa apgalvojumi neatbildīs patiesībai, konkursa komisija lems par tālāko rīcību, jo “neviens vēl nav iecelts amatā”.   

Turklāt pēc iecelšanas amatā, ja DP atklātu kādus faktus, kas liegtu saņemt pielaidi valsts noslēpumam, tas būtu pamats, lai liegtu arī tālāko darbību, skaidroja kancelejas vadītājs.  

 NRA.lv trešdien, 6.jūnija, vēstīja, ka  Skujiņš 2012. gadā ir bijis SIA “Natural Resourses” valdes loceklis, īpašnieks un pat likvidators, bet šā SIA līdzīpašnieks savulaik bijis arī Māris Martinsons, liecina Uzņēmumu reģistra datubāze Firmas.lv. Firmas.lv liecina, ka Skujiņš par SIA “Natural Resourses” 100% kapitāla daļu īpašnieku kļuvis 2012. gada 26. martā; ātri vien novedis šo uzņēmējsabiedrību līdz maksātnespējai un jau tā paša gada 3. decembrī atdevis kapitāla daļas akciju sabiedrībai “Iesim zaļi”, ziņoja NRA.lv.

Skujiņš skaidroja, ka uzņēmuma biogāzes ražošanas atļauja nebija pagarināta, tas zaudēja savu vienīgo darbības mērķi un tika likvidēts. 

KONTEKSTS:

Pēc sarunas ar Māri Skujiņu, kuru konkursa komisija izraudzījās par piemērotāko VID ģenerāldirektora amata kandidātu, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) nolēmusi viņu virzīt apstiprināšanai valdībā. Ministre vēlas, lai jaunais dienesta vadītājs uzlabo VID reputāciju, kā arī cīnās ar ēnu ekonomiku. Par viņa iecelšanu valdība lems jau jaunnedēļ. Skujiņa kandidatūrai VID vadītāja amatā atbalsta divas no trim koalīcijas partijām. “Vienotība” savu pozīciju paziņos pēc tikšanās ar pretendentu.

Konkurss uz VID vadītāja amatu tika izsludināts pēc Ilzes Cīrules pēkšņās aiziešanas mūžībā. Pieteikumu iesniegšana konkursam noslēdzās 2.maijā. Atlases komisija nolēma uz otro kārtu virzīt 11 no 19 pretendentiem, kas bija pieteikušies atklātajam konkursam. Savukārt uz trešo kārtu virzīti četri amata pretendenti.

Galu galā komisija nolēma vadītāja amatam virzīt bijušo LTV valdes locekli Māri Skujiņu. Viņš norādīja, ka par galveno prioritāti uzskata klientu apkalpošanas kvalitātes celšanu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti