Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Sprūdu

Intervija ar Ilzi Cīruli

VID sāks aktīvi pārbaudīt skaitītāju nomaiņu taksometros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopā ar pašvaldības policiju tūlīt sāks aktīvi pārbaudīt skaitītāju nomaiņu taksometros, to Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" paziņoja VID ģenerāldireltore Ilze Cīrule.

Pēc viņas teiktā, VID ir gājis pretim taksometru nozarei, dodot papildu laiku skaitītāju nomaiņai taksometros. "Pirmais taksometru skaitītājs reģistrēts samērā vēlu," teica Cīrule.

Viņa norādīja, ka tūlīt VID kopā ar pašvaldību policiju sāks aktīvi kontrolēt to, vai skaitītāji taksometros ir nomainīti.

Iepriekš šajā jomā strādājošie iesniedza VID grafiku, cik ātrā laikā skaitītāji tiks nomainīti. VID akceptēja tos grafikus, kas paredzēja skaitītāju maiņu līdz šā gada beigām.

Cīrule sacīja, ka VID pārbaudēs vērtēs, vai uzņēmums būs izpildījis grafikā paša noteiktās apņemšanās skaitītāju nomaiņai. "Atkarībā no rezultāta skatīsimies, vai ir jāsoda vai ne."

Jau vēstīts, ka oktobra sākumā Latvijas Taksometru pārvadātāju darba devēju biedrība piketā protestēja pret prasībām pārāk īsā laikā ieviest jaunus taksometru skaitītājus. Tirgū ir tikai viens jauno skaitītāju piegādātājs, bet taksometriem jaunas prasības jāievieš mēneša laikā, toreiz stāstīja biedrības pārstāvis Ilmārs Lancers. 

VID šo prasību pamatoja ar lielo ēnu ekonomikas īpatsvaru taksometru pārvadājumu nozarē, kas, pēc Ekonomikas ministrijas aplēsēm, ir 80%. 

VID gan norādīja, ka dienests jau kopš pagājušā gada septembra regulāri informējis taksometru skaitītāju apkalpojošos dienestus par nepieciešamību nomainīt skaitītājus. "Mēs plaši strādājām un šodien dzirdējām no nozares, ka viņu apkalpojošie dienesti nav viņus informējuši. Komunikācija pašā nozarē nedaudz noklibojusi," iepriekš atzina VID pārstāve Sandra Kārkliņa-Ādmine.

VID norādīja, ka skaitītāji būs jānomaina, un tas būs jāizdara "saprātīgā termiņā". Dienests aicināja uzņēmumus vismaz oktobra laikā iesniegt dienestā grafiku ar termiņiem, cik ilgā laikā skaitītāji tiks nomainīti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti