VID reģistrējis pirmos divus hibrīda kases aparātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir reģistrējis pirmos divus hibrīda kases aparātus – "UVS HFB.V.7.1. TPPOS 1.0" un "UVS HFB.V7.1 FastFood 1". Par šīm iekārtām ir saņemts apliecinājums, ka tie atbilst normatīvajā regulējumā noteiktajām prasībām, informē VID.

Abi hibrīda kases aparāti pēc funkcionalitātes viens no otra īpaši neatšķiras. Atšķirība iezīmējas lietotāja interfeisā jeb saskarnē, kurā tiek reģistrēti darījumi, atzīmē VID.

Šīs iekārtas ir paredzētas nodokļu maksātājiem, kuru uzņēmumā vai tā struktūrvienībā kases aparātos reģistrētais darījumu slieksnis ir, sākot no 350 000 eiro. Tiek ņemti vērā iepriekšējā gada rādītāji. Tāpat šie kases aparāti būs piemēroti uzņēmējiem, kuriem saimnieciskajā darbībā nepieciešams lietot kases aparātu saslēgumā ar datoru, norāda VID.

Dienests atzīmē, ka darījumu reģistrācijai ir jānotiek hibrīda kases aparātā, t.i., no datorā esošās grāmatvedības vai noliktavas programmas var pieprasīt tikai informāciju (piem. preču vai pakalpojumu kodus, klientu lojalitātes programmas datus), kā arī no hibrīda kases aparāta var nosūtīt datus uz šīm programmām atskaišu sagatavošanai.

Ja uzņēmējs vēlas darījumu reģistrēt grāmatvedības vai noliktavas programmā, tad jāvēršas pie konkrētās iekārtas apkalpojošā dienesta un šīs programmas modulis, kas atbild par darījuma veidošanu, jāsertificē kopā ar iekārtu, piebilst dienestā.

Jau ziņots, ka no 1.jūlija tirgotājiem jāsāk lietot jaunām prasībām atbilstoši hibrīda kases aparāti. Tiesa, liela daļa tirgū pieejamo hibrīda kases aparātu nebija atbilstoši sertificēti.

Pret prasītajiem kases aparātiem iebilda Latvijas Tirgotāju asociācija, kas sāka parakstu vākšanu par prasību atcelšanu pāriet uz jaunajiem kases aparātu modeļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti