Rīta Panorāma

Rīgā pieminēs britu, franču un īru karavīrus, kuri palīdzēja Latvijai izcīnīt neatkarību

Rīta Panorāma

"Alise Brīnumzemē"- laikmetīgo tehnoloģiju pārsteigums Nacionālajā teātrī

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi

VID plāno pievērst lielāku uzmanību apsardzes uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) iecerējis pievērst lielāku uzmanību apsardzes uzņēmumiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

To, kā valstī mainījusies ēnu ekonomika, VID varēs novērtēt gada beigās. Jaunzeme norādīja, ka cerīgi izskatās ģenerālvienošanās būvniecības nozarē, kas ir būtisks stimuls ēnu ekonomikas mazināšanai. "Šobrīd mēs skatāmies nozares, kurām ir lielāks [ēnu ekonomikas] īpatsvars. Notikušas izmaiņas taksometru regulācijā. Nākošais ir apsardzes uzņēmumi - ko mēs varētu darīt, lai licencētu uzņēmumus. Protams arī būvniecība. Te mēs esam nogaidīšanas režīmā, skatāmies kā būs ar ģenerālvienošanos," pauda Jaunzeme.

KONTEKSTS:

Saeima 14. februārī galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Publisko iepirkumu likumā, nosakot stingrāku regulējumu apsardzes pakalpojumu iepirkumiem, lai ierobežotu nepamatotu valsts finansējuma saņemšanu un mazinātu ēnu ekonomikas izplatību šajā pakalpojumu nozarē.

Pēc vairākus mēnešus ilgām diskusijām 12. Saeimas pieņēma grozījumus Darba likumā, kas paredz: gadījumos, kad nozares ģenerālvienošanās paredz minimālo algu, kas ir būtiski lielāka par valstī noteikto, uzņēmēji par virsstundu darbu varēs maksāt mazāk –  nevis 100, bet gan 50% apmērā.

Attiecīgos Darba likuma grozījumus lobēja Latvijas Būvuzņēmēju partnerība – būvnieki, kuri noslēguši ģenerālvienošanos. Bet pret izmaiņām to apspriešanas gaitā iebilda tiesībsargs, Ārvalstu investoru padome Latvijā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, kas prognozēja, ka šī norma tiks apstrīdēta Satversmes tiesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti