VID pirmajā decembra nedēļā izmaksājis dīkstāves pabalstus 24 069 eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pirmajā decembra nedēļā izmaksājis dīkstāves atbalstu un algu subsīdijas kopumā 24 069 eiro apmērā, informēja VID.

Pēc 18 uzņēmumu iesniegumiem VID izmaksājis 28 dīkstāves pabalstus darbiniekiem kopumā 7629 eiro apmērā un četras algu subsīdijas kopumā 960 eiro apmērā. 

Savukārt pēc 55 pašnodarbināto personu iesniegumiem izmaksāti dīkstāves pabalsti 15 479 eiro apmērā. 

VID norādīja, ka atbalstam par novembri var pieteikties līdz 15. decembrim, par decembri – līdz 15. janvārim, bet par janvāri – līdz 15. februārim. 

Vienlaikus spēkā joprojām ir virkne atbalsta pasākumu nodokļu jomā kopš šī gada marta. Pirmās ārkārtējās situācijas laikā stājās spēkā, piemēram, nodokļu samaksas termiņa pagarināšana līdz trim gadiem, ātrāka pievienotās vērtības nodokļa pārmaksas atmaksa, iespēja nemaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumus un citi atbalsta mehānismi.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, kuras laikā bija stingrāki ierobežojumi. Par spīti tam,  saslimstība ar Covid-19 nebeidza pieaugt.

Valdība 1. decembrī lēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 11. janvārim. Ierobežojumi ir tikpat stingri kā pavasarī - jāievēro “2+2”  princips. Tas nozīmē, ka tikties drīkst tikai divi cilvēki no dažādām mājsaimniecībām, ievērojot divu metru distanci.

Latvijas uzņēmējiem pašreizējās ārkārtējās situācijas laikā ir trīs atbalsta veidi – dīkstāves pabalsti, subsidētās darbavietas un vienreizējā subsīdija apgrozāmajiem līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti