VID pērn nosūtījis Petravičas vīra uzņēmumam vēstuli un joprojām gaida atbildi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aizvadītā gada novembrī nosūtījis vēstuli labklājības ministres Ramonas Petravičas ("KPV LV") vīram Aleksandram Petravičam piederošajam uzņēmumam SIA "Monēta" un joprojām gaida atbildi, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

"Sarakste ar Petraviču bija 20.novembrī, kad VID nosūtīja vēstuli. Es neizpaudīšu tās saturu, bet viņas vīrs to noteikti zina, jo viņš ir uzņēmuma amatpersona. Mēs gaidām atbildi uz konkrēto vēstuli un aicinām sadarboties ar VID," teica Jaunzeme.

KONTEKSTS:

VID ir saņēmis anonīmus ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā uzņēmumā SIA "Monēta", kurā finanšu vadītājas amatu ieņem labklājības ministre Petraviča, bet uzņēmuma īpašnieks ir viņas vīrs Aleksandrs Petravičs.

Bijušais uzņēmuma darbinieks Dainis Prātiņš iepriekš raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" pauda, ka saņēmis aplokšņu algas.Vīrietis savulaik strādājis kompānijas transporta atzarā, pildot šofera pienākumus. Prātiņam nav skaidrs, kā "ar šādu reputāciju viņa nokļuvusi tik tālu", un autovadītājs raidījumā paudis, ka ministrei nav jāpaliek amatā, jo tā "ir naudas zagšana valstij un cilvēkam".

Ministre atzinusi, ka pagājušā gada novembrī VID pieprasīja uzņēmumam dokumentus un skaidrojumus, kurus arī uzņēmums sniedza. "Visi nepieciešamie skaidrojumi un dokumenti dienestam tika sniegti, tāpēc ļoti ceru, ka šis nepatīkamais skandāls arī drīzumā beigsies," piebilda ministre. Kompānijas pamatdarbība ir mazumtirdzniecība ar pārtikas un primārās nepieciešamības precēm un transporta pakalpojumi. Uzņēmumam ir pieci veikali Saldus novadā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti