Rīta Panorāma

Lielkoncertu cikls "Latvijas gredzens" sagaida "Vidzemes gredzenu"

Rīta Panorāma

Intervija ar dziedātāju The Ludvig

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli

VID pērn nodokļos iekasējis par 90 miljoniem eiro vairāk, nekā plānots

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pērn nodokļos iekasējis par 90 miljoniem eiro vairāk, nekā plānots, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Pēc viņas teiktā, 2017. gads nodokļu iekasēšanā bijis veiksmīgs un nodokļu ieņēmumi bijuši par 7,5% lielāki nekā 2016.gadā. 

Cīrule atzina, ka gada sākumā bijušas bažas par valsts sociālo iemaksu plāna izpildi, taču kopumā darbaspēka nodokļos pērn izdevies iekasēt par 10%-12% vairāk nekā gadu iepriekš.

Tas skaidrojams ar algu pieaugumu valstī, ka arī ar to, ka arvien vairāk lielu uzņēmumu izvēlas strādāt "pilnīgi baltajā zonā".

Jautāta par nodokļu parādiem, kas pērn beigās sasniedza 1,25 miljardus eiro, Cīrule atzina, ka no šiem parādiem reāli iekasējami ir apmēram 200-300 miljoni eiro.

"Jo šie vecie parādi liela daļa ir izveidojušies vēl pirmskrīzes laikā. Līdz ar to mums būtu jāstrādā pie tā, lai sakārtotu šo grāmatvedību un lai tiešām parādītos reālā bilde, cik tad varam iekasēt un cik plānojam iekasēt," teica Cīrule.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti