VID: Pagaidām grūti nojaust «Dzintars beauty» dibināšanas mērķus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" ilggadējais vadītājs un patiesais labuma guvējs Iļja Gerčikovs nodibinājis jaunu uzņēmumu SIA "Dzintars beauty" tikai septiņas dienas pēc tam, kad Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā maksātnespējas administrators Mareks Diks iesniedza pieteikumu par šī uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanu. Jaunās kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Tās darbības veids nav norādīts, bet 100% jaunās kompānijas daļu pieder Iļjam Gerčikovam.

VID: Pagaidām grūti nojaust «Dzintars beauty» dibināšanas mērķus
00:00 / 01:08
Lejuplādēt

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektores padomnieks Andrejs Vaivars Latvijas Radio skaidro, ka šāda prakse Latvijā ir ierasta. Proti, brīdī, kad uzņēmums nonāk finanšu grūtībās, tiek dibināta jauna firma un darbs turpinās – ar tiem pašiem darbiniekiem, tajā pašā adresē. To, kāds ir "Dzintara beauty" dibināšanas mērķis, pagaidām var tikai minēt.

"Lai saprastu, ko tas nozīmē, vispirms ir jāizvērtē no VID puses, ko šī uzņēmuma dibināšana paredz, ar ko viņš nodarbosies, kādi aktīvi viņam būs un ko ir paredzēts izmantot no tā uzņēmuma, ko mēs zinām ar nosaukumu "Dzintars"," saka Vaivars.

Viņš norāda, ka ir jāsaprot - ko Gerčikovs grasās darīt tālāk. "Vai viņš gatavojas izmantot šo zīmolu pat daļēji, vai viņa plānos ietilpst vēl kaut kas - tas šobrīd nav īsti skaidrs. Abstrahējoties no šī gadījuma, ir jāsaka - tā ir praktiski VID ikdiena, kad uzņēmumi, nonākot finanšu grūtībās, parādsaistībās, atbrīvojas no viena uzņēmuma, izveido nākamo un turpina darīt to pašu ar tiem pašiem darbiniekiem tajās pašās telpās. Tas nenozīmē, ka tas notiek vienā vai otrā konkrētā nozarē. Tā ir izplatīta prakse. Tas var notikt jebkurā nozarē," atzīst Vaivars.

KONTEKSTS:

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa otrdien, 5. novembrī, nolēma izbeigt kosmētikas ražotāja AS "Dzintars"  tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu un vienlaikus ierosināja uzņēmuma maksātnespējas procesa lietu, informēja Pārdaugavas tiesas priekšsēdētājas Adrijas Buliņas palīdze Viktorija Mežance. Uzņēmuma maksātnespējas procesa lieta tiks izskatīta rakstveida procesā šā gada 12. novembrī, piebilda Mežance.

"Dzintara" valdes locekle Dagnija Maike iepriekš norādīja, ka "Dzintara" zīmols, preču zīmes un visi patenti kā nemateriālais īpašums pieder kompānijas patiesajam labuma guvējam Iļjam Gerčikovam, kurš nesen reģistrējis jaunu uzņēmumu – SIA "Dzintars beauty", tā liecina "Lursoft" dati. Jaunās kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Tās darbības veids nav norādīts, bet 100% jaunās kompānijas daļu pieder Gerčikovam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti