Dienas ziņas

Valsts prezidents un premjers pārrunā valdības veidošanu

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Lūdz sākt kriminālvajāšanu par sankciju pārkāpšanu

VID Nodokļu un muitas policija lūdz sākt kriminālvajāšanu par sankciju pārkāpšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā sāka kriminālprocesu par divu Latvijas uzņēmumu amatpersonu iespējamu Eiropas Savienības sankciju pārkāpšanu. Oktobrī kriminālprocess nosūtīts Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Pirmstiesas izmeklēšanas rezultātā konstatēts, ka uzņēmumi importē koksnes un tērauda izstrādājumus no Baltkrievijas.

VID Muitas pārvaldē skaidroja, ka Latvija Eiropas Savienības mērogā ir viena tām valstīm, kurās sankciju pārkāpumi tiek fiksēti visvairāk. Tomēr tas ir loģiski, ņemot vērā, ka Latvijai robežojas gan ar Krieviju, gan Baltkrieviju.

"Mums varbūt tā situācija vairāk ir saistīta ar to, ka caur mūsu robežu ne tikai iebrauc daudz pārvadātāji, kuri tālāk nogādā preces uz Eiropu, bet arī izbrauc. Tas nozīmē, ka visa Eiropa galvenokārt brauc caur Latviju un arī caur Igaunijas robežu," stāstīja VID Muitas pārvaldes direktora vietniece Sandra Kārkliņa-Ādmine.

Kopš sankciju ieviešanas šī gada sākumā VID apmēram 2500 reižu noraidījis preču ievešanu un izvešanu saistībā ar sankciju pārkāpumiem. Nodokļu un muitas policijas pārvaldē par gadījumiem uzsākti apmēram 80 kriminālprocesi, divi no tiem nosūtīti kriminālvajāšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti