VID: Nodokļu iekasēšanas plāns pārpildīts par 137 miljoniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Toties Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ar budžeta piepildīšanu pagaidām vedas labāk nekā prognozēts - nodokļu iekasēšanas plāns jau pārpildīts par 137 miljoniem.

Salīdzinot šī gada pirmos deviņus mēnešus ar šo pašu periodu pērn, valsts budžetā ieripojis par 200 miljoniem latu vairāk.

„Visvairāk mūs priecē, ka beidzot ļoti lielas, gan salīdzinot ar iepriekšējā gada periodu, gan ar šo gadu, ir iedzīvotāju un sociālās iemaksas. Tas, protams, liecina, ka arī daļa no aplokšņu algām ir iznākusi legālajā ekonomikā un arī tiek maksāti nodokļi. Jo – piekrītiet – plus 40 miljoni sociālais un gandrīz tikpat iedzīvotāju ienākumu nodoklī, tas ir pietiekami augsts rādītājs. Tāpat priecē pievienotās vērtības nodoklis, salīdzinot ar plānu: plus 23 miljoni un ar iepriekšējā gada 9 mēnešiem [plus] 52 miljoni," norādīja ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Ināra Pētersone.

Taču ir nodokļi, ar kuru iekasēšanu nevedas tik labi. Piemēram, uzņēmumu ienākuma nodokļa plāna izpilde atpaliek par astoņiem miljoniem. Arī no miljarda latu, ko nodokļu maksātāji palikuši parādā valstij, piedzīt varēs vien nelielu daļu, jo vairumam parādnieku vienkārši nav mantas, no kā nodokļu parādus segt.

Tajā pašā laikā VID arī novērots, ka audzis dažādu nodokļu maksātāju skaits. Daļa no viņiem iznāk no ēnu ekonomikas vai pēc krīzes atkal aktivizē savu uzņēmējdarbību. Šie apstākļi nodokļu iekasētāju acīs norāda uz valsts ekonomisko atkopšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti