Rīta intervija

RTU rektors Ribickis vēlas piesaistīt vairāk studentu no ārvalstīm

Rīta intervija

Silenieks: ZZS savu premjeministra amata kandidātu varētu šodien arī nenosaukt

VID: Manipulācijas ar kases aparātiem aizvien iet plašumā

VID: Manipulācijas ar kases aparātiem aizvien iet plašumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Manipulācijas ar kases aparātiem aizvien iet plašumā, un tirgotāju rīcība, ietekmējot to darbību, nav izskausta. To intervijā Latvijas Radio trešdienas rītā sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā.

Pelēkā norādīja, ka šogad 11 mēnešos pārbaudes gadījumos 75% kases aparātu darbība bija dažādos veidos tirgotāju ietekmēta. Tas vien liecina par to, kādā mērogā tirgotāji izmanto kases aparātus ne tādiem nolūkiem, kā vajadzētu.

Pelēkā arī norādīja, ka VID ir ieinteresēts izzināt preču apgrozījumu noliktavās, jo daudzviet pārdotās preces tiek skenētas no svītrkoda, kas savukārt ir savienots ar noliktavām.

Viņa arī atgādināja, ka manipulācijas ar kases aparātiem kropļo konkurenci un nepateicīgā situācijā nostāda uzņēmējus, kas godīgi maksā nodokļus.

VID ģenerāldirektora vietniece arī atgādināja, ka iedzīvotājiem ir iespējams nosūtīt ieskenētus veikala čekus uz adresi [email protected], lai noskaidrotu, vai uzņēmēji maksā nodokļus. Iedzīvotāji čekus var arī nodot VID nodaļās. Paredzams, ka janvārī VID sāks šos čekus pārbaudīt, jo patlaban notiek to sakārtošana. Viņa gan brīdināja, ka dienests neatbildēs uz katra iedzīvotāja elektroniskā pasta vēstuli, kas sūtīta adresei [email protected], jo to liedz likums.

Jau ziņots, ka plašu rezonansi sabiedrībā izsauca tā saucamā "Gan Bei" lieta, kurā VID konstatēja, ka šī restorānu tīkla saimnieki izvairās no nodokļu maksāšanas. Tiesa, kā oktobrī vēstīja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens", dažādi starpnieki piedāvā nopirkt kases aparātus, kas pieļauj manipulācijas ar čekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti