Rīta Panorāma

Pirmdien atsāks darbu konsulārā pieņemšana Londonā

Rīta Panorāma

Bangkokā robotu kvartets cīņā pret vīrusu

Skype intervija ar Ievu Jaunzemi

VID maijā budžetā iekasējis 77% no plānotā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šā gada maijā valsts budžetā iekasējis 77% no plānotā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

"Vakar [28. maijā] bija maģiskais cipars - 77% kopējā izpilde no plāna," pauda VID vadītāja, uzsverot, ka nodokļu nomaksa joprojām turpinās. Jaunzeme arī atklāja, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumi līdz šim maijā izpildīti 75% apmērā no plānotā. Labi pildoties valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Savukārt akcīzes nodokļa ieņēmumi turoties pagājušā gada līmenī un liela kritiena neesot, sacīja VID ģenerāldirektore.

Intervijā Jaunzeme arī pastāstīja, ka 51 000 nodarbināto ir saņēmuši dīkstāves pabalstu, kas palīdzējis atslogot sociālo budžetu, jo šie cilvēki nav kļuvuši par bezdarbniekiem. Tādējādi atkopšanās no Covid-19 krīzes varētu būt ātrāka, lai gan ir uzņēmumi, kuriem tas neizdosies. Jaunzeme gan uzsvēra, ka bieži vien tas neesot saistīts ar Covid-19 krīzi.

VID novērojis arī dīkstāves pabalstu pieprasījumu kritumu - maijā saņemti 3000 iesniegumi, kas ir samazinājums salīdzinājumā ar martu un aprīli, kad ticis saņemts gandrīz 8000 pieprasījumu. "Mums bija situācijas iepriekšējos mēnešos, kad vienā dienā bija 1000 pieteikumu. Šobrīd aktivitāte diezgan izlīdzinās. Uzņēmēji ir sapratuši ko darīt," pauda Jaunzeme.

KONTEKSTS:

Šogad martā Covid-19 mazināšanai noteikto ierobežojumu ietekmē bija vērojams nodokļu ieņēmumu kritums, par 87,2 miljoniem eiro jeb 12,3% atpaliekot no plānotā apjoma. Savukārt kopbudžeta izdevumi šogad pirmajā ceturksnī bija par 7,8% lielāki nekā pērn attiecīgajā periodā, informēja Finanšu ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti