VID lūdz apsūdzēt Tadžikistānas pilsoni par nedeklarētu lielas naudas summas ievešanu Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par skaidras naudas nedeklarēšanu pret personu, kura mēģināja ievest Latvijā lielu skaidras naudas summu - 33,3 tūkstošus eiro - to nedeklarējot uz robežas, informēja VID.

VID skaidro, ka 2019.gada jūlijā dienesta amatpersonas lidostā "Rīga" veica reisa Taškenta–Rīga pasažieru un to bagāžas pārbaudi, kuras laikā tika nolemts pastiprināti pārbaudīt kādu 1980. gadā dzimušu Tadžikistānas pilsoni, kurš Latvijas robežu šķērsoja pa “zaļo” koridoru, tādējādi apliecinot, ka pie personas vai bagāžā neatrodas preces vai skaidra nauda, kas būtu jādeklarē vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta vai ierobežota.

Veicot padziļināto muitas pārbaudi, personas bagāžā tika konstatēta nedeklarēta skaidra nauda vairākās valūtās – 6230 eiro, 30 080 ASV dolārus, 500 rubļus un 200 Tadžikistānas somonus. Kopš šī summa ir ekvivalenta 33 304 eiro. Persona tika aizturēta, un ar tiesas lēmumu izņemtā nauda arestēta.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai iegūtu pietiekamu pierādījumu kopumu, un šī gada februārī kriminālprocess tika nosūtīts Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

VID atgādina, ka 2019.gada 1.jūlijā ir stājušies spēkā grozījumi normatīvajos aktos, tostarp, Krimināllikumā, kas paredz, ka par skaidras naudas nedeklarēšanas vai nepatiesas deklarēšanas uz valsts ārējās robežas no 10 000 eiro līdz 21 500 eiro konstatēto faktu fiziskai personai iestājas administratīvā atbildība. Savukārt, ja netiek deklarēta vai nepatiesi deklarēta skaidra nauda, kas pārsniedz 21 500 eiro, persona tiek saukta pie kriminālatbildības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti