VID ķersies pie lietoto auto tirgotājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pēc tematiskajām pārbaudēm autoservisos un skaistumkopšanas salonos, kuru mērķis ir apkarot nodokļu nemaksāšanu, tālāk plāno ķerties pie lietoto automašīnu tirdzniecības nozares,  Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” atklāja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Iepriekš VID aicināja autoservisus legalizēt savu darbību, ļaujot tiem iziet no “ēnu ekonomikas”.  

Martā dienests devis divus mēnešus laika skaistumkopšanas nozarē strādājošiem pašiem legalizēt saimniecisko darbību un sakārtot darba attiecības, pretējā gadījumā VID sākšot vērienīgus preventīvos un represīvos pasākumus.   

Pētersone atzina, ka, piemēram, autoservisu nozarē situācija uzlabojas, taču tā nebūt nav pilnībā sakārtota. Pēc VID akcijas arī saņemti daži signāli, ka atsevišķi autoservisi pēc grāmatvedības sakārtošanas ir pacēluši cenas, taču tie ir tikai daži gadījumi, norādīja Pētersone. Viņa uzsvēra, ka VID turpinās uzraudzīt nozari arī turpmāk.

Pašlaik notiek skaistumkopšanas salonu un zobārstniecību prakšu pārbaudes, un arī tur VID atklāja pārkāpumus.  Piemēram, atklāti četri gadījumi, kad zobārstniecību prakses izsniedza klientiem čekus,  kurus vēlāk cilvēki iesnieguši VID, lai saņemtu nodokļu   atmaksu, bet šo prakšu kases aparātos šie čeki nav fiksēti. Pētersone norādīja, ka acīmredzot notikusi iejaukšanās kases aparātu darbībā, lai mainītu datus un nemaksātu nodokļus.

Viņa atzina, ka šie gadījumi bija pārsteigums, jo zobārstniecību prakses zina, ka cilvēki var iesniegt čekus VID.

Tāpat problēmas ar kases aparātu datu izmaiņām ir sabiedriskās ēdināšanas nozarē, ko atklāja “Gan Bei” restorānu tīkla gadījums, un arī šai nozarei VID pievērsīs pastiprinātu uzmanību.

Savukārt tuvākajā nākotnē pēc diskusijām ar nozari un Ceļu satiksmes drošības direkciju VID plāno sākt pārbaudes lietoto auto tirdzniecības nozarē. 

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti