Rīta Panorāma

Intervija ar Ivaru Bičkoviču

Rīta Panorāma

Intervija ar Ilmāru Rimšēviču

Intervija ar Ināru Pētersoni

VID ķersies klāt «melnā» autoservisu tirgus apkarošanai; nākamie rindā – zobārsti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz šim Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mudinājis „pelēkajā” zonā esošos autoservisus iznākt legālajā tirgū un maksāt nodokļus, bet līdz ar nākamo pirmdienu dienests ķersies klāt nereģistrēto autoservisu apkarošanai. Nākamie rindā uz VID pārbaudēm būs zobārstniecības pakalpojumu sniedzēji, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

VID vairakkārt mudinājis autoservisus iznākt no „ēnu ekonomikas”, oficiāli reģistrēties un maksāt nodokļus. Tam atvēlētais laiks beidzies līdz ar septembri, un tagad VID plāno pastiprināti pārbaudīt autoservisu darbību.

Pētersone norādīja, ka daži autoservisi nekautrējas publiski paziņot, ka nemaksā un negrasās maksāt nodokļus. Tāpēc jau no pirmdienas dienests sāks pārbaudes šajā nozarē, meklējot „melnos”, nereģistrētos autoservisus. VID zina, kā meklēt šādus servisus un kā pierādīt to nelikumības, sacīja dienesta direktore.

Pēc autoservisu nozares VID plāno pievērsties zobārstniecības pakalpojumu sniedzēju pārbaudēm. „Ja paskatāmies, kā maksā nodokļus un kādi ir ienākumi, pārsteidzoši ir tas, ka arī zobārsti ir zem vidējā tautsaimniecībā. Paši ejot pie zobārstiem, mēs zinām, cik maksā šie pakalpojumi un cik ilgi ir jāgaida. Paradoksāli ir tas, ka vidēji zobārsts mēnesī nostrādā 80 stundas,” saka Pētersone, norādot, ka šajā arī jomā ir liela „ēnu ekonomika”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti